"Sve je u božjim rukama"

Ankica Dobrić o borbi s teškom bolesti: "Užasno sam se bojala, bila sam u lošem fizičkom stanju"

Ankica Dobrić (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL) Ankica Dobrić (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL) 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Ankica Dobrić (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL) Ankica Dobrić (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL) +0 Ankica Dobrić i Tihana Harapin (FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL) Galerija

Ankica Dobrić progovorila je o teškoj bolesti koja ju je zadesila. Glumica je prvi put otvoreno govorila o teškim danima.

Ankica Dobrić oboljela je od karcinoma dojke. Tužnu vijest javnost je saznala krajem prošlog proljeća, a nakon toga njezini su se prijatelji digli na noge kako bi glumici pomogli da čim prije pobijedi opaku bolest. Ankica se sada osjeća dobro, pa se vratila i poslu, no iza nje su dani koji su joj zadavali puno muke.

Pogledaj i ovo In Magazin: Borba zvijezda s bolesti - 1 Žene lavice i pobjednice! Poznate Hrvatice o borbi s teškim dijagnozama: ''Shvatiš da te ne može nitko spasiti osim ti sam sebe!''

Ankica Dobrić (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL) Ankica Dobrić (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL)

''Najteže mi je bilo kada su mi rekli da moram na kemoterapiju. Užasno sam se bojala. Teško sam je podnijela i bila sam u lošem fizičkom stanju. Tražila sam i pomoć psihologa'', kazala je Ankica za Gloriju, no nažalost pomoć psihologa dobila je kada su terapije već krenula, pa se tako glumica sama borila s opterećenjem koje ju je zadesilo.

Ankica Dobrić čak je pokušala s alternativnom medicinom. Išla je brojnim iscjeliteljima, a završila je čak i na terapiji pijavicama u Ljubljani. Zagrebački iscjelitelj Zoran Bračika također joj je pomagao, a njemu i dalje odlazi na tretmane. Danas svojim savjetima pomaže brojnim ženama koje su se našle u istoj situaciji. 

Ankica Dobrić i Tihana Harapin (FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL) Ankica Dobrić i Tihana Harapin (FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL)

''Nisam htjela govoriti o bolesti, nisam željela da me se doživljava kao bolesnu osobu. Sretna sam ako svojim iskustvom mogu nekome pomoći. Treba prevladati strah, misliti pozitivno, vjerovati u sebe. Važan je onkolog, ali važno je i da potražite drugo mišljenje jer pogreške se događaju u svakom poslu'', kazala je glumica.

Ankica Dobrić (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL) Ankica Dobrić (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL)

Hrabra glumica bila je u šoku kada je saznala vijest, priča kako joj se sledila krv kada je saznala dijagnozu, no puno joj je pomogla vjera.

''Vjernica sam, ali nisam išla redovito u crkvu. U ovakvim situacijama preispitujete Boga, vjeru, svoje propuste… Ni liječnici ne mogu znati kakav će biti ishod. Sve je u božjim rukama. Danas odem na misu i na duhovnu obnovu kod karizmatika Ivice Tollea i fra Smiljana Kožula te puno dublje doživljavam vjeru'', otkrila je Ankica Dobrić koja se nakon dvije godine stanke vratila svojem poslu.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene