Velikan nad velikanima

Oliver bi danas napunio 72 godine: Glazbom je ostavio trag u beskraju, a mi ga se s nostalgijom prisjećamo

Oliver u djetinjstvu (Foto: Dnevnik.hr) Oliver u djetinjstvu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Oliver u djetinjstvu (Foto: Dnevnik.hr) Oliver Dragojević (Foto: Dnevnik.hr) Oliver Dragojević (Foto: Dnevnik.hr) Oliver Dragojević (Foto: IN Magazin) +0 Oliver Dragojević (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Velikan hrvatske glazbe, Oliver Dragojević, da je živ, na današnji dan bi proslavio bi 72. rođendan.

7. prosinca 1947. rođen je velikan hrvatske glazbe, legendarni Oliver Dragojević. Iako je od njegove smrti prošlo već skoro godinu i pol, on i njegova ostavština nastavljaju živjeti u srcima prijatelja, obitelji i brojnih obožavatelja. 

Pogledaj i ovo In Magazin: Petar Dragojević - 5 ''jer nosiš moje prezime...'' Petar Dragojević otkrio nam je rečenicu slavnog strica koja mu se najviše urezala u sjećanje: ''Rekao mi je...''

Da je živ, Oliver bi danas napunio 72. godine. 

Njegova je prerana smrt nakon duge i teške bolesti ožalostila cijelu regiju, a njegov je posljednji ispraćaj poprimio nezapamćene razmjere. Svi su željeli doći u njegovu Vela Luku i oprostiti se od omiljenog glazbenika. Život je Oliver izgubio u 71. godini života i to nakon što mu je u kolovozu 2017. dijagnosticiran težak oblik raka pluća. 

Posljednjih mjeseci svog života nije nastupao, a za sobom je nakon smrti ostavio suprugu Vesnu, sinove Dina, Davora i Damira te petero unučadi.  kada je Oliver umro proglašen je Dan nacionalne sućuti, a na sam ispraćaj je došlo više tisuća ljudi i brodova. 

Oliverov je glazbeni put započeo kada mu je otac poklonio usnu harmoniku u djetinjstvu. Od kad ju je dobio, Oliver se od nje nije odvajao. U estradne vode je uplovio davne 1963. kao pjevač i klavijaturist splitskog benda Batali. 

Njegov je uspjeh započeo kada se pojavio na Splitskom festivalu sa pjesmom Zdenka Runjića "Picaferaj", a iako nije izborio ulazak u finale, počeo se probijati na sceni. Kada se 1975. vratio na Splitski festival s pjesmom "Galeb i ja" postao je zvijezda preko noći, a to ostaje i do danas. 

Oliver Dragojević bio je jedan od najutjecanijih glazbenika koje je hrvatska scena ikada dala, a tome ide u prilog i činjenica da se mogao pohvaliti nastupima u Carnegie Hallu, Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji te Opera Houseu u Sydneyju. 

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Sonja Kovač (Foto: Instagram) Sonja Kovač (Foto: Instagram) Sonja Kovač (Foto: Instagram) Sonja Kovač i Olivia Culpo (Foto: Instagram) +3 Sonja Kovač (Foto: Instagram) Celebrity Pozamašni dekolte uspješne hrvatske influencerice za svjetlucavo doba godine: "Koja ljepota!''

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene