Nikad prežaljena

Nakon nesreće koju je izazvala strah od automobila nikada nije svladala, a 10 godina kasnije njezin je život ugašen u kobnoj vožnji

Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) screenshot 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) +0 Ena Begović (Foto: YouTube) Galerija

Prošla je 21 godina otkako je domaću javnost potresla javnost o tragičnoj pogibelji poznate hrvatske glumice Ene Begović.

Prošla je 21 godina otkako je domaću javnost potresla javnost o tragičnoj pogibelji poznate hrvatske glumice Ene Begović.

Pogledaj i ovo Ena Begović Nikad prežaljena Od smrti Ene Begović prošle su 23 godine, sa strahom koji je nosila tragično je i skončala, a mnogima sve do danas nije jasno kako!

Ena je život izgubila u automobilskoj nesreći 15. kolovoza 2000. godine na otoku Braču, nakon što je automobil u kojem je bila jedna od putnica sletio u provaliju. Ozljede koje je zadobila bile su preteške i njezin je život nažalost bio izgubljen. Osim nje u automobilu bili i Josip Radeljak Dikan, njihova kćer Lana, Enina majka Tereza, a upravljao je Radeljakov sin Leo.

Leo Radeljak oslobođen je krivnje, a za nesreću je bio kriv neispravan mijenjač na džipu.

Ena je slovila kao jedna od najtalentiranijih i najljepših domaćih glumica te miljenica publike. Karijeru je započela u filmu Lordana Zafranovića "Okupacija u 26 slika" koji joj je osigurao put ka slavi. Za nju u svijetu glume nisu postajale nikakve prepreke ili prezahtjevne uloge, a ni snimanje razgolićenih scena nije joj predstavljalo nikakav problem.

Bila je prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a po ulozi barunice Castelli u "Gospodi Glembajevima" ostat će zauvijek zapamćena.

Njezin privatni život obilježile su brojne romanse, a najveću pozornost privukla je vezom s poduzetnikom Josipom Radeljakom Dikanom s kojim je dobila i kćer Lanu.

No obilježile su ga i tragedije. Krajem 90-ih godina Ena je bila osuđena na uvjetnu kaznu zatvore zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je život izgubio motociklist, a tada 23-godišnji glumca Đorđe Kukuljica završio u komi i teškom stanju od kojeg se teško oporavio. Nakon toga njezin život više nije bio isti, a strah od prometnih nesreća i vožnje automobilom nikada nije svladala.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Tihana Harapin Zalepugin i Vinko Filipić (Foto: PR) Tihana Harapin Zalepugin (FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL) Tihana Harapin Zalepugin (Foto: Zvonimir Ferina) Tihana Harapin Zalepugin (Foto: Filip Popović) +2 Tihana Harapin Zalepugin (FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL) Celebrity Naša poznata dama uoči 70. rođendana pozirala u bikiniju, pa najavila veliku promjenu koja se nekima baš i nije svidjela

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene