Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Globalna financijska kriza dovela je do toga da se 28 posto Talijana boji ući u trgovine kako ne bi došli u napast trošiti novac, pokazali su rezultati istraživanja.


Istraživanje koje je provela agencija Demos & Pi iz Vicenze pokazalo je kako je recesija i nesigurnost glede radnih mjesta natjerala mnoge ispitanike na različite mjere štednje, pa ih je 43 posto izjavilo kako kupuje manje odjeće, 35 posto je smanjilo odlazak u restorane i pizzerije, a 30 posto nastoji uštedjeti prilikom nabave hrane za svoje domaćinstvo.

Vezani članci Pripreme za popis stanovništva - 5 Pripreme za popis stanovništva su u tijeku: Doznajte kako će izgledati, koji ćemo podatak prvi doznati, ali i što najviše košta državu Kaos u dućanima (Foto: Twitter) Poželjeli su dati otkaz kada su ih na radnom mjestu dočekali ovi prizori

Istraživanje je provedeno nad uzorkom od 1.321 osobe u razdoblju od 26. studenog do 1. prosinca.

U odnosu na slično istraživanje 2006. godine više se nego udvostručio broj ljudi koji svoju obitelj svrstavaju u krug onih s niskim primanjima - 2006. ih je bilo 6,7 posto, a sad 15,5 posto.