Obavijesti Pretražite Navigacija
Spirometrija: Kako diše Vlada

Sanader u izvrsnoj formi, Čobanković se mora liječiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader izjavio je danas kako Vlada nije predložila zamrzavanje plaća, nego odgodu njihova rasta u 2009. godini. No, unatoč brojnim 'nesporazumima' i problemima posljednjih dana čini se kako naša Vlada diše punim plućima.

Premijer Sanader i Andrija Hebrang te ministri Darko Milinović i Dragan Primorac u izvrsnoj su formi dok ministar Čobanković mora na liječenje.

Pročitajte i ovo Koronavirus u Kini Niz optužbi Prestaju objavljivati dnevne informacije o koronavirusu: Ljudi sumnjaju u točnost podataka Provjera ispravnosti sirena za uzbunjivanje VAŽNO UPOZORENJE Građani, oprez! Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo važno upozorenje

>> Ukidaju se povlastice zastupnicima i ministrima?!

>> 'Nisam najavio stezanje remena, od mene to niste čuli'

Ovom strastvenom pušaču s 30-godišnjim stažem, liječnica je savjetovala da ostavi nikotin i uzme lijekove koji će mu pomoći da lakše diše. 

U povodu obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv kronične plućne bolesti, ministar Milinović i šef kluba HDZ-a, Andrija Hebrang simbolično su postavili vrpce na stupove ispred Sabora i time proglasili Sabor zonom nepušenja.

Sanader: Vlada predlaže odgodu rasta plaća u 2009., ne zamrzavanje plaća

Ivo Sanader najavio je u Hrvatskom saboru da će Vlada popodne sindikatima javnih i državnih službi predložiti odgodu rasta plaća na jednu godinu Premijer Ivo Sanader najavio je u Hrvatskom saboru da će Vlada popodne sindikatima javnih i državnih službi predložiti odgodu rasta plaća na jednu godinu, a ne njihovo zamrzavanje, s tim da bi se nastavak rasta plaća osigurao u 2010. i 2011., na temelju dogovora sa socijalnim partnerima.

Premijer je time pojasnio svoju prijepodnevnu izjavu u 'aktualnom prijepodnevu' da mjere koje Vlada kani poduzeti za smanjenje utjecaja svjetske financijske krize ne podrazumijevaju zamrzavanje plaća u idućoj godini, ističući kako je riječ o prijedlogu da se odgodi rast plaća na jednu godinu, a ne o zamrzavanju plaća.

Vlada će, naime, sindikatima popodne predložiti da se 6-postotna povišica plaća po kolektivnom ugovoru odgodi u 2009., s prijedlogom da se na jesen iduće godine, u rujnu, razgovara da se nadoknadi 2009. kao treća i zadnja godina povišenja plaće i da se ide za još tri godine povišenja.

U odgovoru SDP-ovoj zastupnici Nadici Jelaš, koju je zanimalo kako to da Vlada planira odgoditi rast plaća, a građanima je ranije govorila kako će živjeti bolje, Sanader je istaknuo kako "nije uvjeravao javnost da će biti sjajno".

"Vlada u kojoj je SDP bio glavni smanjila je plaće državnim službenicima, sudovi su to poništili, a u našem mandatu porezni obveznici moraju plaćati odštete na temelju tih sudskih tužbi. Mi ne da nismo smanjili plaće niti to planiramo, nego predlažemo ne zamrzavanje plaća, nego odgodu rasta plaća na jednu godinu i odmah postizanje dogovora o rastu plaća u 2010. i 2011.", naglasio je premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene