Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Sarajevo film festival napokon je stigao vjerojatno najočekivaniji gost. Dakako riječ je o poznatom holivudskom glumcu Morganu Freemanu. No crvenim tepihom SFF-a koračaju i mnoga druga slavna imena.


Jučer je doletjela holivudska glumačka legenda Morgan Freeman. Ovdje je s filmom Clinta Eastwooda 'Invictus'. Najbliže što će se Morgan približiti Hrvatskoj, prije nego što u nedjelju dođe u Dubrovnik, jest putem našeg glumca Leona Lučeva koji je ovdje u Sarajevu u žiriju festivala, jer nažalost, hrvatskog filma ove godine u konkurenciji nema.

Vezani članci prosvjedi u BiH U jednom danu 73 preminule osobe: U BiH kritično u dva grada, pooštravaju se mjere i jačaju prosvjedi COVID odjel u sarajevskoj bolnici - 1 Loše vijesti iz susjedstva: Ponovno velik broj novozaraženih, na snazi dodatne restrikcije

Izvan kokurencije festivala nekoliko je puta prikazan kontroverzni film Jasmile Žbanić 'Na putu' u kojem Leon igra glavnu ulogu. S obzirom da film polemizira s ljudskim preobražajem i potpunim okretanjem pojedinca islamu nauštrb odnosa s ljubavnim partnerom, publika u Bosni je i dalje podijeljena oko tog filma.

S druge strane, publika je u kinu pustila suzu nakon filma 'Jasmina' u kojem fenomenalni Zijah Sokolović glumi alkoholičara koji se odluči promijeniti nakon što postane skrbnik tuđeg djeteta. Bosanac s adresom u Beču jedini je glumac koji igra predstave ne samo u kazalištu već i na kućnim adresama.

Opširnije izvješće sa SFF-a pogjedajte u prilogu IN magazina.