Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najpoznatiji pješački prijelaz u pop-glazbi, koji se nalazi u blizini studija Abbey Roada u sjevernom dijelu Londona, britanska vlada u srijedu je proglasila mjestom od državne važnosti.


Obožavatelji legendarnih Beatlesa iz cijeloga svijeta redovito posjećuju pješački prijelaz na Abbey Roadu i poziraju na mjestu na kojem su nastale poznate fotografije slavne četvorice za omot svoje ploče 'Abbey Road', na kojemu Paul, John, George i Ringo prelaze zebru.

Vezani članci Slika nije dostupna NA RUBU PONORA Počeo sam piti zbog raspada benda Slika nije dostupna Upoznao svojeg ubojicu samo nekoliko sati prije smrti

'Taj londonski pješački prijelaz nije dvorac ni katedrala, no zahvaljujući Beatlesima i njihovu desetominutnu fotografiranju jednog kolovoškog jutra 1969., postao je snažnim obilježjem naše kulturne baštine', rekao je britanski ministar turizma i kulturne baštine John Penrose.

>> Beatlesi u tjedan dana na iTunesu prodali dva milijuna pjesama

>> Bogatstvo za Lennonov legendarni rukopis

Penrose je spomenuti prijelaz uvrstio u II. kategoriju po važnosti za očuvanje britanske kulturne baštine. Zebra će se moći preuređivati, no samo uz odobrenje lokalnih vlasti koje će voditi računa o stanju, funkciji i povijesnom značenju toga posebnog pješačkog prijelaza. U veljači je vlada u II. kategoriju popisa kulturne baštine uvrstila i studio Abbey Road.