Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jacqueline Marie 'Jackie' Evancho rođena je 9. travnja 2000. godine u Richland Townshipu u Pennsylvaniji i zbog nevjerojatnih glasovnih sposobnosti proglašena je najvećom opernom nadom na svijetu.


Popularnost je stekla nakon nastupa na američkoj inačici 'Supertalenta'. Ušla je u finale, no pobjedu ipak nije odnijela.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Toples gutačica vatre 'zavela' žiri Supertalenta Slika nije dostupna Ukrajinski Popstars: Srbi pjevali Dragojevićevu 'Cesaricu'

Evancho pjeva takozvanim 'classical-crossover' stilom poput onog kakvog njeguju Hayley Westenra i Sarah Brightman. Svakodnevno uči pjevanje, a paralelno svira violinu i klavir. Pjevanjem se počela baviti u dobi od sedam godina i to nakon što je pogledala mjuzikl 'Fantom u operi'. Njezina majka tada ju je čula kako pjeva dijelove opere i dopustila joj natjecanje u lokalnom talent showu 'Kean Idol' 2008. godine. Završila je na drugom mjestu, te nastavila pjevati po raznim talent showovima.

>> Novi finalisti Supertalenta su D Vision i Skandal Bend!

'Ona je uistinu blagoslovljena glasom koji je čisti fenomen', rekao je kompozitor i učitelj 'classical-crossover' pjevanja koji je mladu Jackie pozvao da gostuje na ovogodišnjoj božićnoj svečanosti u Carnegie Hallu u New York Cityju. Time će Jackie postati najmlađa vokalna solistica koja je tamo ikada nastupila. Iako sebe opisuje kao 'classical-crossover' pjevačicu, Jackie Evanchoe drži svjetski rekord kao najmlađa operna pjevačica na svijetu.