Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Patti Smith & Paul Verlaine, Offspirng, Dale Watson, Kodo bubnjari, Gino Paoli & Massimo, jaka su imena svjetske scene koja dolaze u Hrvatsku posredstvom zagrebačke Tvornice kulture koja je na tiskovnoj koncerenciji predstavila svoj 'line up' predstojećih glazbenih događanja.


Prvi po redu značajni koncert u Tvornici kulture dogodit će se u subotu 30. svibnja kad će nastupiti kultni sarajvski bend Letu štuke. Nakon više od godinu dana od posljednjeg samostalnog koncerta i s obzirom na mnoge upite fanova, došlo je vrijeme da se ponovno zadovolji zagrebačka publika na pravi način.', izjavio je tom prilikom Branko Komljenović, direktor diskografske kuće Menart.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Predstavljena nova Mazda2 Slika nije dostupna Tomkat i par Smith večerali zajedno

Japanski KODO bubnjari će na svojim tradicionalnim taiko bubnjevima zasvirati 3. lipnja u KC Dražen Petrović.

Samo dva tjedna poslije, odnosno 18. lipnja, na radost svih ljubitelja country glazbe, u Tvornicu kulture dolazi Dale Watson - oličenje country glazbe na kakvu se danas rijetko nailazi.
Albumi poput 'Cheatin' Heart Attack', 'Blessed or Damned', 'Whiskey or God' i 'Dreamland' ubrajaju se u najbolja djela country i western glazbe posljednjih 15 godina. Dale Watson za svoj rad kaže da je 'too much country for country"', a koliko je to previše country i da li je uopće, imat ce priliku procijeniti svi posjetitelji koji ne popuste ovo događanje.

Patti Smith, legendarna američka umjetnica i ikona rock pjesništva po prvi put dolazi u Zagreb - vijest je koja je odjeknula među glazbenim sladokuscima kao bomba! Patti je utjecala na mnoge umjetnike, napisala i izvela stotine pjesama. U ponedjeljak, 13. srpnja svi obožavatelji imat će priliku uživo čuti neke od najpoznatijih hitova ove cijenjene umjetnice, a na pozornici ce joj se pridruziti i Tom Verlaine. Riječ je o autoru kojeg se voli dublje zbog njegovih slabosti i strahova. Premda njegov palucavi, napukli vokal može sugerirati suprotno, a gitarom je kadar navesti 'bogove da plaču'.

Rujan u Tvornici počinje žestoko, beskompromisno i genijalno s kalifornijskim punk-rock sastavom The Offspring. Energičan, agresivan i alternativan The Offspring, rođen je 1984. godine. Ovaj američki bend buntovničkog karaktera i izuzetno kvalitetnog zvuka te prepoznatljivog vokala i gitare Dextera Hollanda, a u Tvornici će zasvirati 5. rujna.

Kao pozdrav ljetu i ulazak u jesen, 22. rujna, najavljen je doslovce sjajan trokut izvodjača: Arsen Dedić, Gino Paoli i Massimo, koji ce svojim nastupom zasigurno opčarati sve posjetitelje koncerta u KD Vatroslava Lisinskog, na kojem ce dva velika kantautora i dva velika prijatelja, Arsen i Gino, proslaviti 50 godina rada.