Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velika europska turneja Rogera Watersa i njegovog projekta 'The Wall' jučer je otvorena spektakularnim koncertom u srcu Portugala, u Lisabonu.


Koncert, koji je osvojio nagradu za najimpresivniju pozornicu 2010., oduševio je Portugalce u dvosatnom glazbenom putovanju u rasprodanoj Pavlihao Atlantico Areni. Lisabon će i danas ugostiti Rogera jer je interes za koncert nevjerojatan, pa je na rasporedu još jedan koncert.

Vezani članci Slika nije dostupna Roger Waters dobio Porin: Nosim ga kući! Slika nije dostupna Roger Waters dovodi 'The Wall' u Zagreb

Roger Waters, kreativni genije koji stoji iza muzičkih pionira Pink Floyda, spreman je predstaviti svoje najveće remek- djelo The Wall, čitavoj Europi ove godine. Nakon 20 godina, ovo je prvi put da se The Wall ponovo izvodi.

Počevši sa Lisabonom, The Wall će proputovati kroz 30-tak europskih gradova, dok u Zagrebu nastupa 13. travnja u Areni, obilježavajući 30 godišnjicu izlaska istoimenog albuma a uz Watersovo nagovještanje da bi ovo mogla biti njegova poslijednja velika turneja, očekujemo da će i koncert u Zagrebu biti rasprodan. Iako će gostovati u samo 30tak gradova, održati će preko 60 koncerata jer u većini gradova nastupa po 2-3 puta radi prevelikog interesa.

Naglašavajući velike hitove Pink Floyda poput Comfortably Numb, Another Brick in the Wall Pt. 2, Mother, Run Like Hell i Young Lust, The Wall je album s kojim su se poistovjetili fanovi diljem svijeta te je postao jedan od najvećih albuma ikada snimljenih. Iznimno uspješan nakon izdavanja, The Wall je u Sjedinjenim Američkim Državama bio najprodavaniji album 1980. godine gdje do danas ostaje u prvih pet najprodavanijih albuma svih vremena.

Koncert u Zagrebu ponuditi će obožavateljima Rogera Watersa i Pink Floyda jedinstvenu priliku da po prvi put uživo vide obnavljanje zida u cijelosti, sa specijalno izrađenom i umjetnički dorađenom pozornicom kako bi što bolje prikazala Watersovo genijalno remek dijelo otuđenja i transformacije. Gerald Scarfe, umjetnik koji je radio ilustracije za album i film te za scenu, i ovoga će puta sa Watersom ujediniti snage i pružiti nove ilustracije na sceni.

ULAZNICE I PRODAJA:
Ulaznica za ovaj koncert je ostalo vrlo malo, rasprodane su donje tribine, lože kao i posebni paketi. U prodaji se mogu naći još ulaznice za PARTER i GORNJE TRIBINE po cijeni od 360 kuna.

The Wall je jedan od najprodavanijih i najutjecajnijih albuma u rock povijesti iz kojeg je svakako najpoznatiji singl 'Another Brick in the Wall', , a po kojemu je i Allan Parker snimio film s Bobom Geldofom u glavnoj ulozi. The Wall je najveći projekt Pink Floyda i Rogera Watersa koji hrvatska publika ima prilike vidjeti 13.travnja 2011. I vjerojatno nikada više.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju