Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nagrada od bračkog kamena za autora slavnog albuma 'Zid'


Institut hrvatske glazbe i Diskografska nagrada Porin u srijedu 13. travnja 2011. su prije rasprodanog koncerta u zagrebačkoj Areni Rogeru Watersu dodijelili Porin za posebna postignuća u glazbi.

Vezani članci Slika nije dostupna Spektaklom u Lisabonu Roger Waters započeo europsku turneju Slika nije dostupna Kupljeno 3000 ulaznica u jednom danu za 'The Wall'

'To je novitet unutar sustava naše najuglednije glazbene nagrade i prvi takav Porin dodijeljen nekom stranom glazbeniku izvan glasačkih kategorija. Glazbeni rad Rogera Watersa inspiracija je glazbenicima cijelog svijeta pa tako i Hrvatske. Zato je odluka o ovom iznimnom Porinu bila jednoglasna', rekao je tom prilikom Siniša Bizović, direktor Diskografske nagrade Porin.

On je uoči koncerta u zagrebačkoj Areni i uručio nagradu 68-godišnjem Rogeru Watersu, jednom od osnivača i najplodnijem autoru legendarnih Pink Floyda. 'Jako mi se sviđa Porin, nosim ga kući gdje ću ga pažljivo čuvati. Ovo je velika čast, zahvaljujem na njoj svim ljudima u Hrvatskoj, izjavio je Waters.

'Watersov Porin je ujedno prvi u povijesti izrađen Porin od bračkog kamena, i nosi oznaku 01/90. Toliko će ih biti izrađeno u klesarskoj radionici u Pućišćima na Braču. Sve statue koje ćemo dodijeliti ove godine bit će napravljene od tog plemenitog materijala', dodao je Bizović.

'The Wall' je jedan od antologijskih albuma Pink Floyda. Objavljen 1979. godine, do danas je prodan u više od 25 milijuna primjeraka. Zato je teško i zamisliti bolje 'otvaranje' sezone dodjele diskografske nagrade, koja se nastavlja 09. svibnja.

>> FOTO: Roger Waters oduševio zagrepčane

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju