Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američko društvo skladatelja, autora i izdavača odalo je priznanje skupini Coldplay te im dodijelilo nagradu za najbolje tekstove pjesama.


Članovi skupine Coldplay, Chris Martin, Will Champion, Jonny Buckland i Guy Berryman su dobili priznanje za najbolje tekstove pjesama, odlučio je ASCAP. Uz brojne nagrade koje su osvojili, sada će svoju kolekciju povećati i s novim kipićem koji su dobili od strane najuvaženije institucije po tom pitanju.

Vezani članci Slika nije dostupna Nepoznati glazbenik tužio Coldplay za krađu pjesama Slika nije dostupna Jay-Z Chrisa Martina gurnuo i bacio na pod

Na dodjelama je uručeno još 20 nagrada kako bi se odalo priznanje autorima tekstova pjesama gdje su među ostalima nagrađene i pjesme U2 'I still haven't found what I'm looking for', Phila Collinsa 'In the air tonight' i Sir Paula McCartneyja 'Come together'.

>> Nepoznati glazbenik tužio Coldplay za krađu pjesama

Inače, ovo je prva nagrada u navedenoj kategoriji za Coldplay, a uz nju im je hit 'Viva la Vida' priuštio i nagradu za najbolju pjesmu godine. Time je britanska alternativna rock skupina samo potvrdila svoju kvalitetu i status jednih od najboljih bendova na svijetu. Svakako zasluženo.