Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američko društvo skladatelja, autora i izdavača odalo je priznanje skupini Coldplay te im dodijelilo nagradu za najbolje tekstove pjesama.


Članovi skupine Coldplay, Chris Martin, Will Champion, Jonny Buckland i Guy Berryman su dobili priznanje za najbolje tekstove pjesama, odlučio je ASCAP. Uz brojne nagrade koje su osvojili, sada će svoju kolekciju povećati i s novim kipićem koji su dobili od strane najuvaženije institucije po tom pitanju.

Vezani članci Slika nije dostupna Gwyneth Paltrow i Coldplay zajedno nastupaju za novogodišnju večer Slika nije dostupna Nepoznati glazbenik tužio Coldplay za krađu pjesama

Na dodjelama je uručeno još 20 nagrada kako bi se odalo priznanje autorima tekstova pjesama gdje su među ostalima nagrađene i pjesme U2 'I still haven't found what I'm looking for', Phila Collinsa 'In the air tonight' i Sir Paula McCartneyja 'Come together'.

>> Nepoznati glazbenik tužio Coldplay za krađu pjesama

Inače, ovo je prva nagrada u navedenoj kategoriji za Coldplay, a uz nju im je hit 'Viva la Vida' priuštio i nagradu za najbolju pjesmu godine. Time je britanska alternativna rock skupina samo potvrdila svoju kvalitetu i status jednih od najboljih bendova na svijetu. Svakako zasluženo.