Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijerno prikazivanje novog dokumentarnog filma Alana Parkera 'Who killed Nancy?' poklopiti će se 30. godišnjicu smrti Sida Viciousa, basista punk grupe Sex Pistols. Autor filma s ovim dokumentarcem želi pokazati da Vicious nije ubio svoju djevojku Nancy, kako se do sada mislilo.


Beživotno tijelo 20-godišnje narkomanke i bivše prostitutke Nancy Spungen policija je pronašla 12. listopada 1978. u toaletu danas legendarne sobe broj 100 njujorškog hotela Chelsea. Nancy je pronađena u lokvi krvi, obučena samo u donje rublje, a policija je utvrdila da je uzrog smrti bilo obilno krvarenja iz jedne ubodne rane u predjelu trbuha.

Vezani članci Slika nije dostupna Punk is finally dead! Sex Pistolsi napravili službeni parfem! Slika nije dostupna Umro Malcolm McLaren, čovjek koji je stvorio Sex Pistolse

Njezin dečko, Sid Vicious, odmah je uhapšen i proglašen glavnim osumnjičenikom. Vicious, koji je kao i djevojka Nancy bio teški ovisnik o drogama, nakon što je uz jamčevinu pušten iz istražnog zatvora, u veljači 1979. godine oduzeo si je život ubrizgavši si 'zlatni šut', odnosno smrtonosnu dozu čistog heroina. Sid je u trenutku smrti imao samo 21 godinu.

Prerano preminuli Sid i Nancy ušli su u rock legendu, ali prava istina nikad nije otkrivena. Autor najnovijeg dokumentarca 'Who killed Nancy?', Alan Parker, napravio je film na nagovor Sidove mame, Anne Beverley, koja ga je zamolila da dokaže sinovu nevinost u čitavom slučaju.

Parker je otkrio niz propusta u istrazi, te došao do sasvim novih pogleda na tragičan kraj Nancy Spungen. 'Samo sam želio dokazati Sidovu nevinost. Naravno da nisam bio tamo i ne bi se zakleo na Bibliju da on to nije učinio, ali nakon opsežnog istraživanja čitavog slučaja uvjeren sam da Vicious nije ubio svoju djevojku Nancy.', zaključio je Parker.