Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turneja započinje 15. rujna u Torontu.


'U tih 30 čudesnih godina otkako sam prvi put izveo ovu pjesmu za mene svijet ima neko novo značenje. Prije 30 godina kada sam bio nekako ljut i mlad momak nalazio sam se u nekoj defenzivnoj poziciji jer sam se bojao', riječi su kojima je Roger Waters započeo intervju povodom proslave tri desetljeća velikog rock projekta. Glazbenik, pjevač i kompozitor skupine Pink Floyd nastavio je:

Vezani članci Slika nije dostupna Spektaklom u Lisabonu Roger Waters započeo europsku turneju Slika nije dostupna Kupljeno 3000 ulaznica u jednom danu za 'The Wall'

'Shvatio sam da u toj vrlo osobnoj priči, možda skrivenoj u alegorijama opće i univerzalne teme, političke i socijalne teme, leži razlog zbog kojeg sam odlučio pokušati stvoriti novu sliku ove pjesme koristeći puno istih elemenata koje smo koristili svih ovih godina. Tako da ću i dalje graditi zid i na njemu projektirati, i dalje biti dio rock and roll benda te i dalje njegovati kazališni rock show.'

Nakon američke turneje slijedi europska!

U priloženom videu prikazuju se i kadrovi live nastupa kada je Roger izvodio pjesmu 'In The Flesh' koja je bila objavljena 1979. godine na albumu 'The Wall'.

Iako je prošlo 30 godina 'The Wall' Pink Floyda i dalje ima snažno znaćenje u rock svijetu, pogotovo jednom od njegovih kreatora Rogeru Watersu. Kako bi dosljedno obilježio godišnjicu 'groundbraking' albuma, Waters ove jeseni planira američko-kanadsku turneju na kojoj će predstaviti konceptualni album s novim nastupima i tako obilježiti neku novu priču djelomično inspiriranu vlastitim životom i na taj je način predstaviti novim generacijama.

Naglasio je kako to nije 'brisanje prašine kakvu je desetljećima prije izvodio sada mrtav Pink Floyd'. Najviše je uzbuđen zbog nove tehnologije kojom će svoju viziju još bolje moći približiti publici, a o kakvoj su Floydovci 80-ih godina samo sanjali. Iako turnejom obećaje mnoštvo kazališnog performancea, mnogo mu je važnije da publika shvati političke i socijalne komentare koji se provlače kroz album i filozofske tekstove pjesama. Turneja započinje 15. rujna u Torontu i završava 15. prosinca u kalifornijskom Anaheimu. Najavio je kako će nakon te turneje krenuti na veliku europsku turneju.

Floydovci zadnji puta zajedno na pozornici 2006. godine

Waters će nastupati sa svojim bendom, mada bi bio sretniji da na pozornici stoje svi članovi jedne od najboljih glazbenih skupina u povijesti. Bend je posljednji put zajedno svirao 2005. godine u Londonu sudjelujući na projektu Live 8. Svi članovi grupe još jednom su se okupili u svibnju 2007. godine na koncertu održanom u spomen na Syda Barretta koji je umro 7. srpnja 2006. zbog komplikacija uzrokovanih dijabetesom. Tada je Roger Waters nastupio odvojeno od preostale trojice članova grupe.

>> Pink Floyd tuži diskografsku kuću EMI


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju