Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U utorak, 12. siječnja, u sklopu redovne BlueSax! večeri, u klubu Sax! će se dogoditi promocija novog, trećeg po redu, studijskog albuma Zagorje Blues (Aquarius Records / Spona) usnoharmonikaša Tomislava Golubana i njegovog pratećeg sastava Little Pigeon's ForHill Blues.


Bit će to točka na i jedne za Golubana odlične godine okrunjene nagradama Status, Porin i Fender Mega muzika/Hohner te nastupima na dva mega blues festivala u Americi i Norveškoj. Vinskim rječnikom, protekla 2009. je za Golubana bila zaista odlična berba.

Vezani članci Heidi (Foto: Instagram/princesspinkblankie) Heidi ima 24 godine, još uvijek nosi pelene i dudu, ali prihvaća samo prijatelje starije od 18 Slika nije dostupna Naježit će se kada čujete što ovo dijete radi gitari: Tek mu je 12, a već praši blues poput starog majstora

Album Zagorje Blues sadrži 14 pjesama. Riječ je o kombinaciji Golubanovih autorskih skladbi i obrada nekih zagorskih tradicijskih popevki u blues aranžmanima. Većinu tekstova napisao je pritajeni član sastava, Zvonko Kudelić Žuna, poznati i priznati zagorski pjesnik koji je dosada objavio 3 zbirke pjesama. U njegovu nastanku sudjelovalo je ukupno 30 glazbenika, a snimanje se odvijalo u studiju Kasandra u Mariji Bistrici pod tonskom palicom inženjera Davora Totovića.

Sam CD je popraćen bogatom knjižicom koja na 24 stranice govori o nastanku, inspiraciji ili pak o povijesnoj važnosti pojedinih skladbi. Dizajn albuma osmislio je i napravio Igor Vranješ, a fotografije za album napravio je Martin Turk, obojica iz Zaboka.

Little Pigen's ForHill Blues u Sax!-u nastupit će u proširenom satavu: na bubnjevima Mihael Vlah iz Velike Gorice, električni klavir Darko Aljinović File iz Splita te Tomi Novak iz Prečkog na bas gitari, plus kao prateći vokali djevojke koje je Goluban otkrio u zabočkom Crkvenom zboru: Martina Rubil, Ana Mikulec i Marija Sente.

Njima će se tijekom večeri u različitim skladbama pridružiti brojni gosti: Kvartet Gubec, Gordana i Miroslav Evačić, Lidija Bajuk, Adam Končić, Davor Rodik, Nebojša Buhin, Zoran Haraminčić i Drago Brzoja.

Bit će to vjerujte etno blues večer za pamćenje.
Na otvaranju ove BlueSax! večeri nastupa dubrovački solo blueser Kukac.