Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U srijedu i petak predstavit će se dvanaest izvođača iz Hrvatske i regije.


Na redu je četvrto po redu izdanje Blues Harp Festa, na kojemu će zasvirati čak 12 usnoharmonikaša iz Hrvatske i susjednih zemalja. Festival se kao i obično organizira u zagrebačkom klubu Purgeraj.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Prvi hrvatski izvođač u programu američkog radija! Slika nije dostupna Zavodljiv i opasan život jednog kockara u novom spotu 'Gambler's Blues'

Srijeda (19. siječnja) je kao i uvijek večer na kojoj nastupaju mlađe snage predvođene Krešom Oremušem, a u petak (21. siječnja) će usnjake ukrstiti ponajbolji usnoharmonikaši regije. Kućni bend je Small House Brown, a u petak će se predstaviti i odlični blues sastavi Blue Family iz Srbije te Easywalkers iz Slovenije.

Iako se Blues Harp Fest nikako ne može svrstati u kategoriju natjecanja, svake godine se svim izvođačima dodjeljuje svojevrsna uspomena na festival: umjetnička statua, ove godine napravljena od žice. Isto tako, hrvatska tvrtka Rainbow Music Shop, zastupnici tvrtke Hohner, svim će izvođačima podijeliti usne harmonike.

Obzirom da je svako izdanje Blues Harp Festa posvećeno jednom od velikana usne harmonike, ovaj put je došao red i na prvog bijelog svirača u tom nizu - revolucionarnog usnoharmonikaša Paul Butterfielda (1942-1987).