Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Priscilla Presley je povodom 75. rođendana Elvisa Presleyja iznijela srceparajuću i poprilično licemjernu verziju o nastanku Gracelanda.


'Kada smo 1982. otvorili Graceland, uopće nismo znali hoće li biti posjećen. Bila je to 'sve ili ništa' situacija. No nismo se nadali da će Gaceland polučiti toliki uspjeh, no opet kada se osvrnem i ogledam što nam je Elvis sve dao, koliko je svojom pojavom promijenio glazbu i kulturu uopće, onda mi bude jasno zašto je Graceland još uvijek toliko posjećen. Elvis je bio veći od života samog.', rekla je Priscilla Presley povodom 75. rođendana Elvisa Presleyja.

>> 75. rođendan Kralja Rock'n'Rolla: Izložene dosad neviđene Elvisove fotografije

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Japanci slave Elvisov rođendan Slika nije dostupna 75. rođendan Kralja Rock'n'Rolla: Izložene dosad neviđene Elvisove fotografije

Iako danas Priscilla prepričava priču o Gracelandu sa srceparajućim riječima punim nostalgije, prava istina čitave priče je da bivša Elvisova supruga nije otvorila Graceland iz ljubavi prema uspomeni na Kralja Rock'n'Rolla, nego iz čiste materijalne potrebe.

Naime, održavanje Gracelanda je prije otvaranja koštalo 500.000 dolara na godinu, i troškovi su doslovno 'ubili' Priscillu, i kada joj je od cijele Elvsove ostavštine ostalo 'samo' pet milijuna dolara, koji su se rapidno topili, odlučila je dom Kralja Rock'n'Rolla pretvoriti u muzej.

Otvorenje Gracelanda je koštalo 536.000 dolara, i bilo je to hrabro ulaganje, jer uopće nije bilo sigurno da će novci biti vraćeni, no Priscilla je čitav projekt pokrenula da ne bi pala na prosjački štap održavajući kuću, a ne iz ljubavi i nostalgije prema bivšem suprugu i njegovom djelu. No ulaganje se na kraju isplatilo, te je uloženi novac vraćen za samo 38 dana od otvaranja.

Priscilla se kao predsjednik Elvis Presley Enterprisesa obogatila, jer je od otvaranja Gracelanda vrijednost kompanije neprestano rasla, da bi danas vrijedila nevjerojatnih 100 milijuna dolara. I tako Priscilla nije bankrotirala, i danas može pričati srceparajuće priče pune nostalgije o Elvisu Presleyju. I svi su živjeli sretno na vjeke vjekova, pogotovo Priscilla, jer ima dovoljno love za sve plastične operacije koje joj srce, to jest lice zaželi… Osim Elvisa naravno, koji je umro da bi im sve to omogućio.