Održana je humanitarna akcija za KBC Osijek, pjevači nasmijani zabavljali narod na -5 stupnjeva Celzijevih.


Budući da je za 2010. godinu prema odluci Vlade odlučeno kako će KBC Osijek dobiti nula kuna iz državnog proračuna, Miroslav Škoro je u suradnji s pjevačima i građanima pokrenuo humanitarnu akciju 'Daj pet'. Dva koncerta su se paralelno održala na središnjem trgu u Osijeku i na središnjem trgu u Zagrebu, tako da se u samo dva sata uspjelo prikupiti dva milijuna i 850 tisuća kuna.

Vezani članci Klinika za radioterapiju i onkologiju Tri otkaza u riječkom KBC-u! Otkrivene tajne skladišta u kojem su skrivani skupocjeni lijekovi za rak, slike, zlato, parfemi Slika nije dostupna FOTO: Neno Belan oduševio koncertom u Zagrebu

Pozivi stizali iz cijelog svijeta

Novac se prikupio pozivima građana (220 tisuća) te SMS porukama (150 tisuća). Javljali su se građani čak i iz Amerike, Afrike i Mađarske, primili telefona i sa samo pet kuna po pozivu i poruci pomogli proširenje, uređenje i osuvremenjivanje prostora Odjela intenzivnog liječenja djece KBC Osijek.

Od pjevača u akciji su sudjelovali Oliver Dragojević, grupa Colonija, Antonija Šola, Jacques Houdek, Natali Dizdar, Massimo, Neno Belan, Sandra Bagarić, Martina Tomčić i Gibonni. Ukoliko i vi želite pomoći osječkoj djeci nazovite 060 9006, jer je ova akcija i dalje na snazi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju