Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najgore stanje je na Filipinima, gdje se hit Franka Sinatre povezuje s čak dvanaest ubijenih osoba.


Karaoke verzija Sinatrine pjesme 'My Way' prouzročila je niz ubojstava, a samo se na Filipinima, u zadnjih nekoliko godina, broj mrtvih popeo na dvanaest. Žrtve su najčešće ljudi koji, prema sudu publike, loše otpjevaju legendarnu baladu, a onda se nađe netko tko slabu izvedbu shvati osobno.

Vezani članci Vulkan Taal na Filipinima VIDEO Drama na poznatoj turističkoj destinaciji, niz erupcija izazvao strah: ''Postoji mogućnost jačih'' Slika nije dostupna Predsjednik dao odriješene ruke građanima: 'Slobodno pucajte po dilerima'

'Problem s 'My Way' je u tome što je svi znaju i imaju stav o tome kako je treba pjevati', rekao je za New York Times Rodolfo Gregorio, ovisnik o karaokama s Filipina, koji je Sinatrin hit skinuo s vlastitog repertoara. Mediji ovakve slučajeve već nazivaju 'My Way ubojstvima', a mnogi karaoke-barovi maknuli su tu pjesmu iz programa kako bi izbjegli moguće nasilje.

>> Frank Sinatra i AC/DC predvode pogrebnu top-ljestvicu

Ubojstva u karaoke-barovima nisu samo problem na Filipinima. U Maleziji je, primjerice, na smrt izboden čovjek koji je slučajno slomio mikrofon u baru, a jedan Tajlanđanin ubio osam svojih susjeda, nakon što su otpjevali 'Take Me Home, Country Road'.