Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Utjelovljenje legedarnog Roberta Johnsona, titula je koju je ne bez razloga zaslužio Eric Sardinas koji u petak nastupa u Zagrebačkom Boogaloou.


Nakon gotovo dvije godine Eric Sardinas ponovno stiže u Zagreb. Afekcija između Erica i hrvatske metropole započela je za njegovog prvog posjeta Zagrebu 2004. godine u klubu Pauk kada su svi pitali ‘tko je taj’ i traje sve do danas kada se nakon njegovih fenomenalnih koncerta proširio glas da se radi o ponajboljem blues - rock glazbeniku koji će Zagreb imati priliku vidjeti. Nakon prošlog rasprodanog koncerta u klubu Željezničar kada je stotinjak nesretnih fanova ostalo pred klubom bez svoje ulaznice, Sardinas će nastupati u petak 12. studenog od 21 sat klub Boogaloo.

Vezani članci Eric Kantautor o kojem će se pričati predstavlja blagdansku pjesmu „Najljepši dar (Božićna)“ Slika nije dostupna Eric Sardinas priredio Zagrebu vrhunsku blues večer

Svi koji su ikada doživjeli koncertni nastup Erica Sardinasa znaju da to ne mogu opisati riječima već samo preporučiti ostalima – dođite i uvjerite se sami! Možda najbliže opisivanju Sardinas showa bio je hrvatski rock kritičar Aleksandar Dragaš: 'Ako je legendarni bluesman Robert Johnson, prema mitološkoj predaji, na raskršću prodao dušu vragu za vještinu sviranja gitare, onda je sasvim moguće da je sam đavo odlučio Johnsonovu dušu udahnuti u tijelo Erica Sardinasa. Ako treba tražiti najatraktivnijeg blues izvođača današnjice, onda je to Sardinas. Kako svirkom, tako i izgledom.'

Za one koji ne znaju, Eric Sardinas je američki gitarista kubanskog podrijetla koji od svoje šeste godine svira gitaru. Iako je ljevak naučio je svirati gitaru kao dešnjak. On koristi električni Dobro kojeg lupa, tuče, pali, ali i ono najvažnije – svira – fingerpickingom, trzalicom, bocom, slideom ili bilo čime što mu se nađe pri ruci. U njegovoj se svirci čuju utjecaji Delta bluesa, čikaškog električnog bluesa, countryja i rocka svi zajedno pomiješani u jedinstveni Eric Sardinas stil. Uz puno žestoke, sirove, ali i virtuozne blues rock svirke ova kombinacija akustičnog i električnog stila potpomognuta fascinantnim live showom je nešto neponovljivo i jedinstveno na svjetskoj glazbenoj sceni.

>> FOTO: Na Trash party u Boogaloou nije došao nitko!