Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Baatin, reper koji je bio jedan od osnivača hip hop gurpe Slum Village pronađen je mrtav u subotu ujutro u Detroitu.


Baatin, pravog imena Titus Glover umro je u svojoj 35. godini u rodnom Detroitu. Još uvijek se ne zna pravi uzrok njegove smrti, no sumnja se da je povezana s njegovom bolešću. Naime Baatin je još u intervjuu 2003. godine izjavio kako mu je dijagnosticirana šizofrenija i da općenito ima ozbiljnih tegoba zbog emotivnih problema.

Vezani članci Slika nije dostupna Glazba i politika: Say yo for Vladimir Putin! Slika nije dostupna VIDEO: Reper Brisco opljačkan kod frizera

Jedan je od suosnivača kultne progresivne hip hop grupe Slum Village. Svoje pravo ime Titus zamijenio je islamskim imenom Baaatin, što na arapskom jeziku znači ‘skriven’. U hip hop je ušao u srednjoj školi kad je počeo repati s Jay Deejem i reperom T3.

Njegov bend Slum Village je Soren Baker 2000. godine proglasio za jednu od najboljih grupa koje dolaze iz Detroita. ‘Tamo gdje se Eminem oslanja na rime pune nasilja i konfrontacije, ovaj trio ima univerzalni pristup pun emocije i duše što Slum Village odvaja od dvije dominantne struje hip hopa: blještave glorifikacije ekscesa i hard core gangsterskog zvuka.’ napisao je tada Baker.