Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon velikog pritiska javnosti J.Lo je ipak otkazala nastup na sjeveru Cipra.


Jennifer Lopez je 24. srpnja trebala nastupiti na otvaranju luksuznog hotela na sjevernoj strani Cipra, gdje se nalazi država ciparskih Turaka koju samo Ankara priznaje. Jennifer je u međunarodno nepriznatu Tursku Republiku Sjeverni Cipar trebala stići u društvu supruga Marka Anthonyja i njihovih blizanaca 24. srpnja, na dan proslave njezinog 41. rođendan.

Vezani članci Slika nije dostupna J.Lo u uskom i pripijenom: Seksi 43-godišnjakinja! Slika nije dostupna Za koncert u Beogradu uručila listu od - 72 zahtjeva!

Za svoj nastup Jennifer je trebala biti plaćena tri milijuna dolara, a činjenica da će J.Lo nastupiti u dijelu Cipra gdje žive Turci, i to u sklopu niza proslava kojima obilježavaju okupaciju sjevernog dijela Cipra i proglašenje Turske Republike Sjeverni Cipar, koja se dogodila 20. srpnja 1974. godine, toliko je razljutila ciparske Grke da su masovno putem Facebooka tražili da se njezin nastup otkaže.

>> Dolazak Jennifer Lopez u turski dio Cipra razbjesnio Grke

Uz njih, protiv nastupa Jennifer Lopez na sjeveru Cipra su se pobunile mnoge političke grupacije i udruge za ljudska prava, koji su pjevačici poručili ukoliko održi koncert da će sa tim podržavati 'silovatelje i kršitelje najosnovnijih ljudskih prava'. Nakon nekoliko dana pritiska Jennifer je izgleda shvatila da će joj dotični nastup na dugoročno donijeti više štete nago koristi pa je preko svojih glasnogovornika objavila da ga otkazuje.

'Jennifer Lopez ne bi nikada svjesno podupirana niti jednu državu, zemlju, instituciju ili režim koji je utemeljen na bilo kojem obliku kršenja ljudskih prava. Nakon što smo dobro proučili relevantne političke okolnosti na Cipru, odlučili smo otkazati nastup. Bila je to timska odluka koja odražava senzibilnost prema političkoj realnosti te regije', rekao je glasnogovornik Jennifer Lopez za portal TMZ nakon otkazivanja nastupa poznate pjevačice.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju