Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prije trinaest godina svoj je život naprasno prekinuo Michael Hutchence, glazbena ikona i seks-simbol devedesetih.


Michael Hutchence nađen je mrtav 22. studenog 1997. Njegovo tijelo klečalo je s unutrašnje strane vrata njegove hotelske sobe u Sydneyju, a kasnija rekonstrukcija pokazala je da je remen o koji se pjevač objesio popustio i prizemljio ga. Pronađen je gol, što je dalo povoda glasinama o nesretnom završetku erotske igre da se razbuktaju. Službeno izvješće sugeriralo je da se Hutchence objesio nakon što je vlastiti organizam dobrano napunio drogama, alkoholom i tabletama.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Trump priznao da je znao za isplate Michaela Cohena: "Novac nije uzet iz kampanje, već je moj" Donald Trump (Foto: AFP) Trump napao odvjetnika zbog snimke o isplati Playboyeve zečice: "Vaš dragi predsjednik nije učinio ništa loše"

Michael Hutchence bio je najkarizmatičniji glazbenik kojeg je Australija dala, lider grupe INXS, koja je eksploziju svjetske popularnosti doživjela devedesetih, hitovima 'Devil Inside', 'Need You Tonight', 'Suicide Blonde', 'Disappear' i mnogim drugim. Na njegovu karizmu padale su mnoge, među ostalima Elle McPherson, Belinda Carlisle i australska ljubimica Kylie Minogue.

No, jedna ljubav bila je fatalna. Voditeljica i spisateljica Paula Yeats rodila mu je 1996. godine kći Heavenly Hiraani Tiger Lily Hutchence, poznatiju samo kao Tiger Lily. Paula je bila bivša supruga Boba Geldofa, koji je, u bizarnom sudbinskom preokretu, kada je Paula Yates umrla od predoziranja tri godine nakon Michaela, dobio skrbništvo nad Tiger Lily. Hutchenceova kći danas živi sa svoje tri polusestre, Fifi Trixibelle, Peaches i Pixie, a njezina baka po tatinoj strani, Patricia Glossop, tvrdi da joj Geldof ne dopušta da vidi svoju unuku.

>> BBC se ispričao Geldofu zbog neistina u reportaži o Live i Band Aidu

Michael Hutchence bi, da je poživio, u siječnju navršio pedesetu i glasno bi se nasmijao na mogućnost da mu Bob Geldof, kojemu je oteo suprugu i na kojega je bio iznimno ljubomoran, odgaja dijete. Njegova majka Patricia tvrdi da je upravo njegova patnja zbog komplicirane obiteljske situacije i odvojenost od djeteta, razlog zbog kojih je skončao život u apartmanu Ritz-Carltona.