Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski premijer Vladimir Putin izazvao je u petak izljeve odobravanja ruskih sljedbenika hip-hopa svojih pohvalama umjetnosti ulice, fenomenu u kojem se izražavaju talent i kreativnost, oblikom i sadržajem.


Na dodjeli nagrada tv-natjecanja hip-hopa Putin je izjavio da 'grafiti postaju prava umjetnost', prenose ruske agencije. Breakdance je propaganda zdravog života, jer ga je teško zamisliti uz alkohol ili droge, a naoko grub rap ima socijalni sadržaj i govori o problemima posebice mladih, smatra Putin.

Agencija Interfax prenosi da je Putin predao nagrade u kategorijama grafiti, rap i breakdance i da je bio dočekan burnim ovacijama.

Vezani članci Vladimir Putin (Foto: Dnevnik.hr) Svi na godišnji: Putin će prvih deset dana svibnja proglasiti neradnima da pokuša suzbiti širenje koronavirusa Vladimir Putin (Foto: AFP) Putin otvoren za mirovne pregovore s Ukrajinom

Razdragani dobitnik u kategorji rapa Roma Jigan je rekao da bi bilo 'cool snimiti jednu pjesmu s Putinom' za kojeg je izjavio da je 'legenda i njihov idol'. (Hina)