Gitara s pet vratova i stotine trzalica okačenih na mikrofon - nastup Cheap Tricka bio je vrhunac sinoćnje dodjele nagrada Marshall Classic Rock Roll of Honour.


Nagrada Marshall Classic Rock Roll of Honour dodjeljuje se u Londonu šestu godinu za redom zaslužnim pojedincima iz svijeta rock and rolla, a sve to u organizaciji časopisa Classic Rock Magazine.

Vezani članci Slika nije dostupna Argentina zavijena u crno: Umro je Sandro Slika nije dostupna Odlični 'Rock'n'Roll brod' i 'Sinegdoha New York'

Ove je godine nagrada po prvi put bila popračena i svirkom uživo, a glavna atrakcija bili su momci iz Cheap Tricka, legendarnog rock benda koji, izuzev bubnjara, egzistira u istom sastavu još od 1974. godine. Njihov gitarist Rick Nielsen posegnuo je za gitarom s pet (!) vratova i izazvao oduševljenje publike. Nastupio je i floridski bend Alter Bridge, nastao od bivših članova Creeda, sa Slashom kao posebnim gostom.

>> Hrvatski rock gitarist osvojio treće mjesto na prestižnom natjecanju

Inače, sinoć je titulu najboljeg mladog benda ponijela grupa The Union, album godina ima Slash, grupa godine je AC/DC, najboljim reizdanjem proglašem je album Rolling Stonesa 'Exile on the Main St', dok je posthumno nagrađen i Ronnie James Dio za 'vječnu inspiraciju'. Nagradu 'Living Legend' dobila je kanadska rock skupina Rush.