Remi, Shot i pripadajuće društvo sinoć su u prepunom zagrebačkom klubu promovirali aktualni album.


Poput kvalitete njihovih albuma, i fanovska baza grupe Elemental raste iz godine u godinu. Sinoć se u Boogaloo jedva moglo ući, a o stupnju obožavanja 'najurbanije' zagrebačke grupe dovoljno govore euforični vriskovi, ruke u zraku i nabijena atmosfera koja nije opadala tijekom više od dva sata furioznog nastupa.

Vezani članci Festival Remote - 6 Prvo izdanje glazbenog festivala Remote koji pruža novo iskustvo jer spaja stvarnost i virtualno Josipa Lisac Josipa Lisac priprema jedinstveni valentinovski i rođendanski koncert za slušatelje diljem svijeta

Elementalovi koncerti odavno više nisu samo mjesto gdje se čeka 'Romantika'. Grupa Remi i Shota u međuvremenu je snimila barem deset boljih pjesama. S nekima od njih, 'Nema ga', 'Vertigo' i 'Reži me', sinoć su i otvorili koncert, i tako od samog početka stvorili nabrijanu atmosferu visokog i žestokog ritma, koju su znalački održavali do kraja.

Parafrazirajući stihove iz njihove 'Prirode i društva', Elemental je sinoć izrodio pravi muški nastup - glasan, 'punog' zvuka i s mudima. Uostalom, kritika sistema i dijagnosticiranje mnogih društvenih anomalija, čime se elementalovci vole baviti, željeni efekt može jedino i postići ako se publici s bine bez okolišanja pune uši rimama, riffovima ili energičnim udaranjem u bubanj. I tako do zadnje kapi znoja.

Elemental su odavno prerasli okvire hip-hopa i obratili se širem slušateljstvu, što im sada, barem u Zagrebu, jamči krcate klupske prostore. No, tu sada dolazimo i do svojevrsnog paradoksa. Naime, jučerašnji koncert u Boogaloou pokazao je da su se na Elemental 'zakačili' i oni koji se vrlo lako mogu prepoznati u rimama koje ispaljuju Remi i Shot. Primjerice, stihove poput: 'Imaš sobu za cipele i gurua protiv stresa, koji i usput čita tarot, i za tebe i za pesa' iz 'Tako lijepa', naizust su pjevale upravo mnogobrojne našminkane, namirisane i dotjerane obožavateljice u štiklama, o kakve se Remi oduvijek voljela 'okrznuti'. No, to je valjda dobra stvar, jer ako imaju namjeru djelovati na um i stavove slušatelja - a imaju - sad su dobili publiku koju se isplati preodgajati.

U svakom slučaju, album 'Vertigo', koji označava trenutačni kreativni vrhunac benda, sinoć je doživio euroričnu promociju, koja je potvrdila da Elemental ima čvrsto opravdanje za boravak u gornjem domu naše nejake scene. Mjesto koje su odavno zaslužili...

>> 'Ne želim da naše pjesme reklamiraju jogurt'