Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Je li Jelena Balašević zaposlena na Akademiji za umjetnost u Novom Sadu preko veze?


Jelena Balašević, mlađa kći kantautora, pisca i pjesnika Đorđa i Olivere Balašević, iako ima 27 godina i niti jedan dan radnog staža, uspjela se zaposliti kao asistentica na Akademiji za umjetnost u Novom Sadu, zbog čega tamošnja javnost prstom upire u njezinog oca i proziva ga za nepotizam.

Vezani članci Slika nije dostupna Puna Arena i jako osiguranje na premijeri Balaševićevog filma Slika nije dostupna Ma tko će Legendi dati naslov?

'Iako djevojka nema niti dana radnog staža niti ikakvog iskustva dobila je posao na Akademiji kao asistentica u montaži i to zahvaljujući svojim roditeljima koji su urgirali preko Siniše Bokana, čovjeka zaduženog za montažu filma 'Kao rani mraz' za koji je Đorđe Balašević napisao scenarij, a producirala ga supruga Olivera', ispričao je izbor blizak srpskom časopisu Alo!. Zatečen odlukom Akademije, protiv njezinog zapošljavanja najglasniji bio je docent Jovan Milinov koji smatra da je 'netko drugi, tko je završio studij montaže i ima iskustva trebao dobiti taj posao'.

Majka Olivera bijesna na medije

Na pitanje o tom slučaju, Olivera Balašević bila je kratka i odrješita: 'Očigledno se u nedostatku zanimljivih vijesti bavite stvarima koje nisu u vašoj domeni i ne bi vas trebale zanimati. Ne znam jeste li iz Ministarstva pravosuđa ili prosvjete, kada mi postavljate takva pitanja', rekla je ljutita Olivera za Alo!.

Jelena Balašević je 2006. godine diplomirala književnost i dvije godine poslije s visokim ocjenama diplomirala režiju na Akademiji. Dosad nije imala nikakvog radnog iskustva. Navodno u obrascima za posao asistentice na Akademiji sva polja koja je trebala ispuniti bila su prazna; radno iskustvo, seminari, prethodni nastavni rad, pedagoško iskustvo, angažiranost u održavanju vježbi i seminara i održavanje nastave pod mentorstvom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju