Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najveća do sada kolekcija gitara i pojačala prodat će se na aukciji u New Yorku. Donacija je to legendarnog glazbenika Erica Claptona.


Eric Clapton jedan je od rijetkih glazbenika koji je krojio trendove što se izbora gitara tiče. Vrijednost jedne Fenderice procijenjena je na 30-ak tisuća dolara. Clapton je njih čak 70 odlučio dati na aukciju.

Vezani članci ERIC ERIC je objavio spot za pjesmu „Confidence“: "Ovo je prva pjesma koju sam napisao, posebno mi je draga" Slika nije dostupna J.J. Cale, Van Morrison, East Rodeo i Eric Clapton

Razlog prodaje isti je kao i prije 12 godina kada je prodao samo nekoliko gitara. Zarađeni novac od prodaje pjevač namjerava donirati svojoj zakladi koja na Antigui pomaže ovisnicima o alkoholu i drogi - ovisnostima protiv kojih se i sam borio.

'Gospodin Clapton godinama ima dom na Antigui. Kada je vidio probleme koje ljudi tamo imaju s ovisnošću, kao i na globalnoj razini, obećao je pomoći financijski i emocionalno. Osnovao je Crossroad Centar', tvrdi predsjednica humanitarne udruge Erica Claptona.

Zavidnu kolekciju vrhunskog glazbenika čini i 70 pojačala. Carey Wallace, predstavnica aukcijske kuće, izjavila je: 'Uzbudljivo je to što je ovo prvi put da je jedna privatna kolekcija pojačala na tržištu. Nikada do sada u povijesti rock&rolla na aukciji nije prodana tako velika kolekcije. Ova pojačala datiraju iz 70-tih do danas.'

Svaki od ovih predmeta nosi dio života Erica Claptona. Mnoge gitare pravljene su samo za njega, neke zaslužne za njegove najveće hitove, neke pak pokloni velikih legendi Jeffa Becka i Joea Bonamassa. Nove vlasnike dobit će 9. ožujka.

>> Clapton zapjevao 'Đurđevdan' pred Bregovićem