Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Columbia Records ‘otpuhala je prašinu’ s 47 demo vrpci koje je Bob Dylan snimio između 1962. i 1964, godine za njegovo posljednje prošireno izdanje.


‘The Bootleg Series Volume 9 – The Witmark Demos’ će se naći u CD shopovima 19. listopada, a istog dana će Columbia Records objaviti box set s novim mono miksom Dylanovih prvih osam albuma. Columbia je s Dylanovim ‘Bootleg serijama’ startala 1991. godine, a posljednja, recentna je ‘Tell Tale Signs’ iz 2008. godine.

Vezani članci Slika nije dostupna Umrla je muza Boba Dylana - Suze Rotolo Slika nije dostupna Bob Dylan piše još šest knjiga

Demo snimke iz Witmarka koje kolekcionari godinama skupljaju u različitm piratskim verzijama između ostalih sadrže i pjesme ‘Blowin’ In The Wind’, ‘The Times Are A Changing i ‘Masters Of War’. Bob Dylan ih je izvodio isključivo uz pratnju akustične gitare i usne harmonike, koje je sam svirao, a nešto rijeđe i klavirske pratnje.

>> Epski koncert Boba Dylana u Zagrebu

>> Je li Bob Dylan prodana duša?

U siječnju 1962. ih je snimao za svojeg prvog izdavača Leeds Music, a između 1962. i 1964. za drugog izdavača M. Witmark & Sons. U spomenutom period još uvijek nije bio navršio 24 godine.

Odgovorni iz Columbie kažu kako 15 pjesama iz kolekcije nikada nije bilo službeno objavljeno.

Na box setu ‘Bob Dylan – The Original Mono Recordings’ nalaze se albumi od debija iz 1962. do albuma ‘John Wesley Harding’ iz 1967. godina, a a također uključuje i dupli ‘Blonde on Blonde’ iz 1966. godine.

Mono je tijekom šezdesetih bila omiljena tehnika snimanja glazbenika poput Dylana i The Beatlesa, dok su stereo mikseve prepuštali inženjerima zvuka u studijima.