Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glazbeni kritičar Anđelo Jurkas jučer je u prostorima Tisak Medije u novootvorenom Arena Centru promovirao knjigu 'Bez rocka trajanja'.


Radi se o Jurkasovu izboru 100 albuma koji su obilježili rock scenu bivše države. Nimalo uobičajen pristup materiji obuhvaća recenzije, izjave glazbenika, komentare novinara i ostalih javnih osoba zagrizlih u rock, čime je Jurkasova knjiga puno više od pukog enciklopedijskog nabrajanja.

Vezani članci Naslovnica knjige Kupina i divlja ruža Priča o bludnici koja postaje sluškinja osvojila je brojnu publiku, nitko ne bi rekao da se radi tek o prvom romanu ove autorice Naslovnica knjige Nježni ratnik Knjiga "Nježni ratnik" klasična je povijesna romansa jedne od najprodavanijih autorica New York Timesa

'Preko 200 sugovornika u knjizi, koji su komentirali svoja djela, ali i jedni druge, nipošto se nisu razbacivali superlativima i pohvalama, već su govorili i pisali iz srca i duše, pa kako ispadne', izjavio je promociji Anđelo Jurkas, najavljujući daljne predstavljanje knjige u prostorima Studentskog centra i na Interliberu, zatim koncerte, rasprave, okrugle stolove...

Svoje su stavove o pojedinim izvođačima u knjizi ostavile i Ida Prester i Lea Dekleva, dvije uvažene gošće Jurkasove promocije. 'Dao mi je da pišem o Lepoj Breni, dok Severine uopće nema u knjizi', u šali je komentirala Ida Prester, ističući da je njezin doprinos knjizi velik ponajviše zahvaljujući velikom fontu kojim je Jurkas proširio njezinih nekoliko rečenica.

Euforija koja je buktala na nekoliko metara od promocije, zbog otvaranja Arena Centra, daleko je prirodnog okruženja kakvo bi knjiga o uglavnom buntovnim glazbenim pojedincima i grupama s ovih prostora zahtijevala. No, s druge strane, budući da rock uvijek ima namjeru podrivati, a Jurkasov autorski stil obiluje beskompromisnošću i oštrinom, možda se promocija 'Bez rocka trajanja' ipak održala na idealnom mjestu.