Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Farhad Darya, glazbenik koji je u domovini poznat pod nadimkom Afganistanski Elvis, u subotu je održao koncert u Lashkar Gahu u provinciji Helmand. Bio je to jedan od najvećih glazbenih događaja u Afganistanu, a podržale su ga i britanske trupe u tom dijelu zemlje, ističući kako koncert simbolizira poboljšanje sigurnosne situacije u zemlji.


5.000 Afganistanaca pohrlilo je na stadion Karzai kako bi prisustvovali spektaklu kakav se rijetko viđa u Afganistanu, kojeg je priredio Farhad Darya, koji inače živi u SAD-u, ali se smatra najvećom zvijezdom na Bliskom Istoku. Karte za koncert su bile besplatne, a glazbenom spektaklu trebao je nazočiti i predsjednik Afganistana Hamid Karzai, međutim pozvan je na zasjedanje NATO-a u Lisabonu.

Vezani članci Slika nije dostupna SAD zatvara veleposlanstva zbog prijetnji napadom Slika nije dostupna Spektakl koji je obilježio vikend: Severina u zagrebačkoj Areni!

>> Filipinski imitatori Elvisa Presleya prvi obilježili godišnjicu smrti

Glasnogovornik britanskih snaga u Helmandu istakao je da se takav koncert nikada ne bi desio pod talibanskim režimom koji glazbu smatra nepoželjnom. Koncert su osiguravali afganistanske nacionalne snage uz mali broj pripadnika britanski snaga. 'Činjenica da je ovaj događaj protekao bez incidenata pokazuje da je sigurnosna situacija u Lashkar Gahu bolja nego ikad', istaknuo je zapovjednik britanskih snaga u tom afganistanskom gradu, Dougie Graham, prenosi AP.