Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Znak na Kainu', dokumentarni je film o Ani Magaš, a redateljice koje su ga potpisale pitaju se - može li se i kako, nakon odslužene kazne, nastaviti normalan život.


'Tko smo mi da nekoga sudimo ili još kažnjavamo, nakon što je on odradio kaznu propisanu po pravosudnom sustavu. I možemo li se s osobama koje je društvo u stanju obilježiti, možemo li pronaći prostor empatije za tu osobu', upitala je Ljiljana Šišmanović. Odgovor je ponudila Tihana Kopsa:

Vezani članci Severina - 4 Severina prvi put u javnosti dva dana nakon što su joj provalili u stan, brige je sakrila velikim osmijehom Severina - 2 Severina se prvi put nakon provale oglasila na Instagramu, podijelila znakovitu objavu i dobila podršku obožavatelja

'Odgovor daje u biti sama Ana. Imamo protagonista koji odgovara na sva ta pitanja.' Nakon Aninog izlaska iz zatvora film prati pokušaj povratka u društvo s teretom osuđene, pa pomilovane zbog ubojstva supruga Lucijana.

Film o Severini

Uz filmove u regionalnoj i međunarodnoj konkurenciji, festival ZagrebDox 2010 nudi brojne popratne programe. Tako se u Glazbenom globusu može pogledati film o Bajagi, ali i o Severini. Redatelj ju je pratio na beogradskom koncertu. 'Kako sam bio dio ekipe, mogao sam bit najbliže što čovjek može bit nekoj osobi. Znači od jutra do navečer, doručci, ručkovi, probe. Sve ostalo.' rekao je Darko Drinovac. festival počinje ove nedjelje a traje do 7. ožujka kad su na repertoaru Oscari.