Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U muzeju Madame Tussauds u Los Angelesu otkrivena je voštana figura Brucea Leeja, legendarnog glumca, redatelja, scenariste, filozofa, ljubitelja borilačkih vještina, promotora Wing Chuna i kulturne ikone.


'Dobar dan svima, čast mi je biti ovdje i otkriti ovu figuru. Mislim da je predivno što su mojeg oca uvrstili u muzej Madame Tussauds. Uvijek osjetim... Uvijek je lijep osjećaj, jer je moj otac umro prije premijere filma 'Enter the Dragon'. Tako da nikada nije uživao ili osjetio svjetsku slavu koja je došla nakon njegove smrti', povodom otkrivenja figure govorila je Bruceova kći Shannon Lee.

Iznenadna Leejeva smrt i danas misterija

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO: Playboyjeve zečice na utakmici Lakersa Slika nije dostupna VIDEO: Voštana figura Cheryl Cole bit će gola?!

Emotivni trenutak uslijedio je kada se Shannon prisjetila kako bi bilo da je Bruce još uvijek živ. 'Mislim da je moj tata sigurno sanjao da bi jednog dana mogao imati takav utjecaj na svijet. Jako mi je žao što nije poživio da to može doživjeti. Ali, lijepo je vidjeti da se neki njegovi snovi ostvaruju', nastavila je Shannon i otkrila Leejevu figuru koji je na vrhuncu fizičke moći iznenada umro u srpnju 1973. godine u dobi od 32 godine.

O uzrocima smrti se naveliko nagađalo, od toga da ga je ubio cerebralni edem, tj. oteknuće mozga uzrokovano prekomjernom konzumacijom painkillera, epilepsija, pa i hongkonška mafija, holivudski gangsterski lobi ili pak da je bio ubijen tijekom intimnog susreta s Betty Ting Pei, navodnom ljubavnicom.

>> Kip Bruce Leeja na zagrebačkom Kvatriću