Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka na obnovu

Kip Bruce Leeja na zagrebačkom Kvatriću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon četiri godine ležanja u skladištu, na zagrebačkom Kvaternikovom trgu otkriven je brončani spomenik Brucea Leeja.

Na dan neovisnosti u hrvatsku metropolu stigao je iz Mostara, gdje je nakon otkrivanja 2005. pretrpio veća oštećenja i otada čeka obnovu. Išaran i oskvrnut brončani spomenik, bit će izložen nekoliko dana, tijekom Max art festivala. No za fizički obračun s kung-fu herojem mora se i platiti, odnosno za pet udaraca štapom, pet kuna. Novac će se koristiti za popravak spomenika i njegovo vraćanje u mostarski park.

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion Pronađen brončani kip Bruce Leeja ukraden u Mostaru Oštećen je Pronađen Bruce Lee iz Mostara: Objavljeno tko je uhićen i što mu je bio plan

'Bambusov štap će ovdje biti prisutan, za ljude koji imaju želju udariti dotepenca, al moraju platit pet kuna, za obnovu kipa, tako da su svi opet zadovoljni i dotepenci i ovi koji mrze dotepence', objasnio nam je Leo Katunarić, jedan od organizatora Max art festivala. 'Kinez, sin, oca iz Hong Konga, majke Engleskinje, koji je došao u Ameriku, koji je zapadu otvorio taj svijet istočnjačkih, borilačkih vještina. Znači jedan, univerzalni simbol, ljudskosti, borbe za pravdu', opisao je ikonu borilačkih vještina Nino Raspudić, inicijator postavljanja kipa Brucea Leeja u Mostaru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene