Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka glumica Rue McClanahan, zvijezda serije ‘Zlatne djevojke’ umrla je od moždanog udara u 76 godini života.


Rue McClanahan je treća od četiri glavne glumice serije ‘Zlatne djevojke’ koja je preminula. Među živima je još jedino Betty White. Estelle Getty umrla je 2008., a Beatrice Arthur 2009. godine.

Vezani članci Lijepe kriminalke (Foto: Instagram/mugshawtyss) Ne sudite knjigu prema koricama: Ove ljepotice imaju policijski dosje, a za to postoji i dokaz Miley Cyrus (Foto: Profimedia) Pjevačica se ne odvaja od nove djevojke: Bodrila je iza pozornice, a na zabavu stigle držeći se za ruke

Rue McCklanahan je prošle godine bila na operaciji ugradnje premosnice na srcu.

Prije nego je 1985. Serija ‘Zlatne djevojke’ postala hit na malim ekranima diljem SAD-a, odnosno trenutka kad je utjelovila Blanche Devereaux, McClanahan je imala nestalnu glumačku karijeru. Na neki način je od početka bila povezana s glumicama iz serije ‘Zlatne djevojke’. S Beom Arthur je 1970. glumila u sitcom ‘Maude’, gdje je imala ulogu njezine najbolje prijateljice. Nakon toga je paralelno igrala u kazalištu i imala televizijske angažmane.

Za ulogu u seriji 'Zlatne djevojke' je 1987. godine osvojila nagradu Emmy, a pet godina nakon toga serija je prestala sa snimanjem. Ubrzo je startao svojevrsni nastavak naziva ‘Zlatna palača’, ali on nije bio dugog vijeka.

Prije dvije godine tumačila je majku transvestita u seriji ‘Sordid Lives’ u kojoj je snimljena i scena seksa.

Glumica se tijekom života udavala šest puta, a 2007. godine je objavila memoare pod naslovom ‘Mojih prvih pet muževa i jedan koji je pobjegao’.