Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tek što se javnost donekle pomirila sa smrću vizažista Tome Vrbana uslijedio je novi šok - umrla je cijenjena i voljena slikarica Izabela Šimunović.


Izabela Šimunović preminula je u Zagrebu u ponedjeljak nakon oboljenja od raka. Kako je liječenje bilo preskupo, njezini bliski prijatelji Severina, Danijela Martinović, Arsen Dedić, Petar Grašo, klapa Nostalgija i dečki iz skupine Psihomodo pop nedavno su joj pokušali pomoći koncertom 'Prijatelji za Izabelu', međutim, bilo je prekasno.

>> FOTO: Severinu do suza nasmijavali Danijela Martinović i Petar Grašo

Vezani članci Građani se upisuju u knjigu žalosti za Milana Bandića U srijedu u Zagrebu Dan žalosti: Zastave na pola koplja i bez glazbe na javnim mjestima Pogreb, ilustracija Sahrana u Zagrebu skuplja 2000 kuna, pogrebnici se bune: "Ne možemo više podnijeti monopolističko ponašanje!"

Prijatelji i kolege su organizirali i humanitarnu prodajnu izložbu koja će se otvoriti 31. ožujka u HDLU-u, a putem koje se trebao prikupiti dodatan novac za njezino liječenje, međutim, zbog smrti izložba će biti komemorativna.

Željela da joj na pogreb dođu obitelj i najbliži prijatelj

Izabela Šimunović rođena je 1. lipnja 1970. godine u Zagrebu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna te je upisala studij Grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 1991. izlagala je na stotinjak samostalnih i kolektivnih izložaba u zemlji i svijetu. Autorica je mnogobrojnih scenografija u europskim nacionalnim kazalištima, festivalima i televizijskim kućama.

Po želji Izabele, pogreb će se održati u krugu obitelji i najbližih prijatelja.