Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od kada je pokrenu svoj video blog na Youtubeu Ray William Johnson je postao prava internetska senzacija! Doznajte zašto.


26. svibnja 2008. godine Ray William Johnson je objavio prvi video blog na svom Youtube kanalu. Blog je nazvao Equals Three (Jednako Tri, ili jednostavno =3), a na njemu je komentirao video klipove koje bi nalazio na internetu ili koje bi mu poslali ljudi koji ga redovno prate, u čemu ih on sam konstantno ohrabruje. Blog se objavljuje dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Palčevi ove žene najveće su zvijezde na YouTubeu! Slika nije dostupna VIDEO Uhvaćena u prevari: 'Ovo je Nina, supruga mog najboljeg prijatelja'

OK, znamo da opis onoga što Ray radi ne zvuči naročito uzbudljivo, no njegov blog je sve samo ne dosadan, i nije prošlo puno prije nego li je Equals Three postao pravi internetski hit. Nije se to dogodilo na tako bombastičan način kao sa Susan Boyle, no surferima nije trebalo puno vremena da 'uberu' Rayev blog, tako da je danas Equals Three šesti Youtube kanal po broju pretplata, a njegovi blogovi se u prosjeku pregledaju 2.5 milijuna puta, a ta brojka iz dana u dan raste.

Ray je također 'odgovoran' za kreaciju mnogih poštapalica koje se masovno koriste među internetskim korisnicima:

'Fake and Gay' (Lažan i gej)

'Lažan i gej' je fraza koju je Ray inkorporirao u svoj trolski alter ego (trolovi su internetski korisnici koji omalovažavaju druge korisnike skrivajući se iza anonimnih profila), kojeg često glumi u svom blogu. Ray izraz 'Lažan i gej' upotrebljava svaki put kada misli da je neki video klip lažan, što znači da je – gej.

'Squirrel AIDS' (Vjeveričja SIDA)

Squirrel Aids (Vjeveričja SIDA), ili skraćeno 'squaids' je problem na koji je Ray 'ukazao', ustvrdivši da AIDS dolazi od vjeverica, a kako nitko ne radi dovoljno na njegovom sprečavanju, naravno da postaje sve ozbiljniji iz dana u dan.

'Doin' Your Mom' (Trpam ti staru)

'Doin' Your Mom' je pjesma koju je Ray snimio s glazbenom-komedijaškom skupinom Fatty Spins, a to je za sada najpoznatija poštapalica koju je smislio. 'Doin' Your Mom' ima počasno mjesto u 'Equals Three', te svira na kraju svakog bloga dok se vrte odgovori na komično pitanje dana. Nije potrebno dodatno objašnjavati zašto se izraz jako često koristi kao provokacija (vidite prijevod).

'Two Camels in a Tiny Car' (Dvije deve u malenom automobilu)

'Dvije deve u malenom automobilu' je fraza koja je nastala nakon što je Ray pogledao i komentirao video koji prikazuje, imate tri puta pravo pogađati… Bravo, pogodili ste! Da, video prikazuje dvije deve u malenom automobilu, a fraza kao takva je nešto što vam može donijeti pobjedu u bilo kojoj raspravi, te je idealna za ušutkavanje trolova.

Coz Your Adopted (Zato kaj si usvojen)

Odgovor na sva pitanja koja počinju sa 'Zašto'.

Ray živi, radi i studira u New Yorku, a nagledanija epizoda Equals Threea koju je napravio se zove 'Don't call me fat!!' (Ne zovite me debelim), a do danas je pregledana 8.5 milijuna puta. No kako se urnebesno smiješni video blog Raya Williama Johnsona teško može opisati riječima, priložili smo vam nekoliko klipova da sami možete prosuditi da li je toliki uspjeh Equals Threea opravdan ili ne. 

Epizoda 'Crvi u mozgu'

Epizoda 'Fake and gay'

Epizoda 'Zločesti zeko'

Epizoda 'Oh, my gosh'