Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S generalne probe

Supertalent: Adrenalinska groznica potresa polufinaliste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trema, adrenalin, iščekivanje, i nestrpljenje podjednako potresaju ovotjedne finaliste Supertalenta koje smo zatekli na generalnoj probi.

Drugačije, divlje, pomaknuto, novo, sve su to pridjevi kojima ovotjedni polufinalisti Supertalent showa opisuju svoje nove točke. Od njih desetoro samo će dvoje ući u finale, ali ta im činjenica nije od naročite važnosti, tvrde. Motivira ih želja da sutra pokažu što znaju, i da najbolje izvedu ono što su mjesecima uvježbavali. Ne bave se previše razmišljanjima o pobjedi, već se vesele što su tu gdje jesu - u prilici da zablistaju pred svojom publikom.

Pročitajte i ovo Beatrice McQueef Supertalent Sviranje flaute spolnim organom nije prekršilo zakon Slika nije dostupna Odbrojavanje počinje... Supertalent: S generalnom probom korak do spektakla!

Petar Dugančić, koji je na audiciji spojem glume, plesa i performansa ostavio dubok dojam na članove žirija, i na publiku, priznao nam je da je tada u pitanju bio sasvim spontani nastup. Ovoga puta, za nastup u polufinalu uložio je puno truda, pazio je na svaki detalj koreografije, i sam osmislio čitavu točku, koja će, otkrio je, biti sasvim drugi film. Svoj je nastup na audiciji Petar posvetio zagonetnoj djevojci, kojoj se htio ispričati. A na pitanje je li postigao što je htio, zagonetno je kazao da je, i više od toga. Nije nam želio otkriti na kakvu će glazbu plesati, ali nam je skrenuo pozornost na novi imidž, posebice frizuru, na kojoj se naziru plamenovi vatre. 'Glava mi je prva na spisku uvijek!' duhovito je izjavio, dodavši da je 'vatra' ključ njegove nove izvedbe. Kao ni njegovim konkurentima, ni njemu pobjeda na Supertalentu nije najvažnija, važnije mu je što mu je ovo iskustvo pomoglo u odluci da upiše plesnu školu, te da postigne uspjeh kao plesač.

'Napravili smo totalni preokret, bit će divlje!', izjavila je Eni Jurišić iz plesno vokalne skupine Fame za Dnevnik.hr, kada smo je zatekli sa još sedam članova grupe u backstageu na generalnoj probi trećeg polufinala Supertalenta, u prostorima Jadran Filma. 'Bitno nam je da pokažemo što znamo. Puni smo euforije, uzbuđeni radi drastične promjene u koreografiji', dodala je. Podsjetimo, na audiciji se skupina Eni predstavila plesom na pjesme Arethe Franklin.

A što potresa plesni studio Cats, je li to trema, adrenalin ili povećana odgovornost, kazala je da nije sigurna Maja Radovčić, no sigurna je da jedanaest plesača jedva čeka da sve krene i da pokažu svoju točku. A pripremili su vrlo nergičan i ekspresivan nastup nadahnut Afrikom. Ambicija im je pokazati svu raznolikost plesnih izričaja, što se sve može s jazz danceom, te opet iznenaditi žiri i publiku. Kao adut ističu zajedničku energiju i želju za istraživanjem. Viktorija Novosel koja je na audiciji otpjevala pjesmu Josipe Lisac 'Gdje Dunav ljubi nebo', u polufinalu će nastupiti s pojačanjem, uz pratnju, kako je istaknula, sjajne gitaristice Romane Orešnik Mlinarić. Osim što će otpjevati pjesmu Jadranke Stojaković u vlastitome aranžmanu koja vuče na sevdah, svirat će i klarinet. Ova darovita mlada glazbenica posjeduje još jedan skriveni talent - brojanje slova u riječima, no ovog puta se natječe sa svojim glazbenim talentima. 'Nisam u potpunosti spremna, grlo mi nije u naponu snage, imala sam dvije viroze, no vjerujem da će izvedba biti izvrsna', kazala je Viktorija dva dana uoči nastupa, te dodala da ima ogromnu tremu, koja suprotno uobičajenom, tijekom nastupa samo raste, umjesto da splašnjava. No, Viktoriju to ne brine, jer tremu doživljava konstruktivnom. Samouki rocker Josip Pešut u backstageu nam je kazao da će u petak izvesti autorsku pjesmu na ekshibicionistički način. Pjesmu je napisao, priznao je, inspiriran suradnjom s mnogim glazbenicima putem interneta, fasciniran kreativnošću koja nužno ne mora biti uvjetovana fizičkom blizinom suradnika. Na upit koju bi odliku istaknuo u odnosu na druge kandidate, koja bi ga eventualno mogla učiniti pobjednikom Supertalenta, Josip je kazao: 'Sviram gitaru s velikim guštom i jako volim to što radim'. Ali na pobjedu ne misli, dodao je, već mu je važno da u petak da sve od sebe.

Šesnaestogodišnjeg Hrvoja Perišu zatekli smo u backstageu u pratnji majke Ide, koja nije skrivala ponos na pjevački nastup svoga sina. On pak nam je priznao da ima jako veliku tremu, za koju očekuje da će proći sama od sebe. Da ima duha, osim pjevačkog talenta Hrvoje je potrkijepio riječima: 'Za razliku od školovanih pjevača ja sam glazbeno  neobrazovan, tako da smatram da je baš to moj talent. Spreman sam i jedva čekam nastup, bez obzira na tremu'. Roditelji devetogodišnje Tie Pikije koja je na audiciji oduševila izvedbom pjesme 'Daleki biser mora' iz operete Mala Floramy, na generalnoj probi za polufinale Supertalenta otkrili su nam da su vrlo uzbuđeni, i da jedva čekaju petak, te da im vrijeme vrlo sporo prolazi. Dodali su i to da je Tia vježbala za predstojeći nastup oko tri mjeseca, odnosno otkako su čuli da je prošla na audiciji. Dobro pripremljena Tia uputila je savjet svima koji se žele baviti glazbom: 'Ako vole pjevati neka pjevaju, puno vježbaju, uče, i školuju se za pjevanje.'

Mirana Pirnera zatekli smo kako se kupa u znoju, i to doslovno, budući da je čekajući na svoj red za nastup na generalki kratio vrijeme vježbajući trikove s loptom. Pohvalio se novim trikovima i kombinacijama koje uvježbava dnevno po tri sata, i tako već tri mjeseca. Vjeruje u atraktivnost svoje točke, i ne mari što neki polufinalisti vrijeme krate zavaljeni u fotelje. 'Svatko ima svoj način pripreme. Znojenje je meni uobičajeno', kazao je. U backstageu je bilo teško ne primijetiti i neobičan duo koji čine Maja Terzić i njena kujica Nessa. Svoju je ljubimicu Maja odmah pohvalila otkrivši da su zajedno uvježbale 25 raznih naredbi u koreografiji. 'Bojimo se pljeska publike koji može narušiti nastup, ali se nadamo da će sve biti u redu', kazala je Maja, i dodala: 'Ja imam malu tremu, ali je nastojim ne pokazati, jer je Nessa osjeća i onda ne radi trikove kako bi trebala.' Prvaci Hrvatske i europski prvaci juniori u stepu, plesna skupina 'Step by Step Juniors' za petak su pripremili step na narodnu glazbu. Koreografija je osmišljena do posljednjeg detalja. 'Namjera nam je da se sazna da u našem folkloru ima jako puno stepa, i da se vidi da djeca mogu poštovati narodnu glazbu', kazala je voditeljica Jasminka Zajec, dok su plesačice, koje su vične na nastupe po europskim i svjetskim prvenstvima ležerno čekale na svoj red za probu. A ležernost kojom je protjecala proba, navela nas je na zaključak da su svi finalisti već dali svojih sto posto, kada su se pripremali za polufinale i do u detalj razradili svoj nastup ništa ne prepuštajući slučaju. Stoga nas čeka napeta večer, u kojoj će među svježim, pomaknutim, energičnim nastupima samo dvoje izboriti nastup za finale showa. 

>> Jana Klarić i Petra Antolić postale prve finalistice Supertalenta

>> Novi finalisti Supertalenta su D Vision i Skandal Bend!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene