Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na promociji dugometražnog debi ostvarenja Dragana Bjelogrlića, srpski glumac je jasno iskazao svoj politički stav.


U Sarajevu je održana svečana premijera debitantskog dugometražnog filma 'Montevideo, Bog te video', redatelja Dragana Bjelogrlića.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Gvardijani Bosne Srebrene poručilii: ''Pozivamo političare iz svih stranaka da nas ne uvlače u svoje manipulacije'' Paul McCartney (FOTO: Getty) Bio na ''tripu'' pa ugledao Boga: ''Vidio sam tu nevjerojatnu veličanstvenu stvar, i bio sam ponizan''

Tako se u sarajevskom kinu 'Meeting Point'  u petak navečer okupila ekipa filma 'Montevideo, Bog te video' zajedno s redateljem Draganom Bjelogrlićem. No najviše pažnje je privukao srpski glumac Sergej Trifunović jer je na sebi imao majicu s likom Jovana Divjaka, uhapšenog generala Armije BIH i ratnog heroja koji je branio Sarajevo.

Time je Trifunović jasno izrazio svoj stav o podignutoj optužnici zbog koje je Divjak i uhićen.

Inače film 'Montevideo, Bog te video' se bavi temom nogometa. Priča je to o odlasku reprezentacije Jugoslavije na prvo Svjetsko nogometno prvenstvo 1930. godine koje se održavalo u Motevideu u Urugvaju. Jugoslovenska reprezentacija je tada pobijedila Brazil, s Urugvajem je u polufinalu izgubila u utakmici u kojoj su suci bili naklonjeni domaćinima. Zbog nezadovoljstva reprezentacija Jugoslavije je bojkotirala utakmicu za treće mjesto, tako da je u povijest svjetskih nogometnih prvenstava na prvom okupljanju Jugoslavija bila upisana kao četvrta, iza Urugvaja, Argentine i SAD-a.