Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U hramu Krista spasitelja u Moskvi, poznatom srpskom redatelju Emiru Kusturici uručeno je priznanje Fonda pravoslavnih naroda za 2009. godinu.


Kako piše srpski Alo!, poslije čitanja Emirove bogate biografije, redatelj se zahvalio na priznanju koje mu je uručio ruski patrijarh Kiril, a fotografija na kojoj je Emir u društvu predsjednika Dmitrija Medvedeva već je obišla svijet.

Vezani članci Slika nije dostupna Emir Kusturica tuži Angelinu Jolie? Slika nije dostupna Emiru Kusturici 35 milijuna dolara za novi film

'Nikada nisam sudjelovao na ceremonijama na kojima se ne zbijaju šale. Ovo je bilo prvi put da na ovakvoj svečanosti razgovaram s učenim i promišljenim ljudima. Nismo razgovarali o politici, već se naš razgovor svodio na prijateljske teme, o filmu, glazbi...', rekao je Kusturica za Alo' i nadodao kako se ugodno iznenadio da je upravo Medvedev veliki obožavatelj njegovih filmova.

Medvedev poznaje Emirove filmove

'Iskreno da vam kažem, iznenadili su me predsjednik Medvedev i patrijarh Kiril, koji su i te kako upoznati s mojim radom i vole moje filmove. S Kirilom sam razmijenio mišljenje i o filmu 'Avatar' koji je nedavno gledao', rekao je Kusta pored kojeg su priznanja dobili i predsjednik Rusije Medvedev, patrijarh Jermenske pravoslavne crkve Gergen te Svetovladimirovska pravoslavna vjerska četverogodišnja srednja škola iz New Yorka.