Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mlada redateljica Irena Škorić postigla je međunarodni uspjeh s kratkim igranim filmom 'Rastanak'. Na festivalu Worldfest u Houstonu, na kojem su svojedobno debitirala i velika imena poput Stevena Spielberga, Georgea Lucasa, Davida Lyncha, braće Coen i Briana De Palme, Škorić je osvojila srebrnu nagradu za režiju.


'To je kratki, 12-minutni igrani film u kojemu su središnji likovi otac i sin, koji na autootpadu pokušavaju prodati svog 'stojadina'. Film nema dijaloga, što je ispalo kao plus na stranim festivalima', rekla je Irena Škorić.

Vezani članci Greta Thunberg (Foto: Dnevnik.hr) Greta Thunberg donira milijun eura organizacijama za zaštitu prirode Dodijeljena nagrada Luka Ritz - 3 Dodijeljena godišnja nagrada "Luka Ritz“ za promicanje škole bez nasilja

Iako je rastanak do sada osvojio osam nagrada na raznim festivalima, mlada filmašica s njim ima još planova. 'Ovoga mjeseca film putuje u Njemačku i Latviju, nakon toga u BiH, a za dalje ćemo vidjeti.'

U pripremi je već i nastavak. 'U idućem filmu 'stojadin' će također biti jedan od glavnih uloga', najavljuje Irena Škorić.