Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najkreativniji reality show svih vremena osvojio je cijeli svijet, a o tome svjedoči i rekordna gledanost nedavno održanog velikog finala 'Masterchefa' u Izraelu.


Naime finalni nastavak izraelskog 'Masterchefa' gledalo je 1 161 000 gledatelja, a time je ovaj show zauzeo poziciju drugog najgledanijeg programa u posljednjem desetljeću i to odmah iza finala Europskog prvenstva u košarci 2004. godine. Ni polufinalna emisija izraleske inačice Masterchefa nije privukla ništa manje gledatelja.

Vezani članci Iva Pehar Prva hrvatska masterchefica receptima je osvojila svijet no danas se bavi nečim drugim! Nikola Lesar MasterChef se vraća, a sjećate li se dosadašnjih pobjednika? Neki su napustili Hrvatsku, a neki promijenili karijeru

Osim u Izraelu show je osvojio gledatelje SAD-a, Velike Britanije, Grčke, Novog Zelanda, Njemačke, a u Australiji je čak opisan kao televizijski fenomen koji je inspirirao milijune australskih obitelji da usavrše kulinarske vještine i natječu se za titulu kuharske zvijezde.

Zanimljiv je i podatak da je finale prve sezone australskog Masterchefa 2009. u kojemu je pobijedila Julie Goodwin gledalo rekordnih 4,1 milijun Australaca i potaklo njih osam tisuća da se druge godine i sami prijave za show.

I Hrvatska je dobila priliku pokazati svoja gastronomska umijeća te svi oni koji imaju strast prema hrani, teže za savršenstvom, te posjeduju talent da običnu pripremu jela pretoče u umjetnost spravljanja hrane, pozvani su sudjelovati u jedinstvenoj TV kuhinji 'Masterchef Hrvatska' koji se uskoro počinje prikazivati na Novoj TV.

Broj za prijave je 060 80 10 10 (Cijena poziva: 3,69 kn/ fiks., 4,97 kn/ mob), a online prijava na novatv.hr/masterchef .