Berlin kao centar svih zbivanja u njemačkoj filmskoj industriji dobio je svoje mjesto za zvijezde.


Grad Berlin je oduvijek bio srce njemačke filmske industrije. Muzej filma i Potsdamer Platz predstavljaju putovanje kroz njegovu bogatu povijest. Potsdamer Platz je smješten između bivšeg Istoka i Zapada i srce je Berlinalea, međunarodnog filmskog festivala koji privlači brojne holivudske zvijezde. Samo nekoliko koraka dalje, u realizaciji je najnoviji projekt - Bulevar zvijezda.

Vezani članci Slika nije dostupna Elaine iz Seinfelda na Walk of Fame ploči krivo napisali ime Slika nije dostupna Markantni Gladijator dobio svoju zvijezdu na Stazi slavnih

Ideja je bazirana na holivudskoj Stazi slavnih. Zvijezde s reljefno ispisanim imenima istaknutih pripadnika filmske industrije ugrađene su u pločnik. Ideja čelnika je privlačenje u Berlin još više glamura, što bi na prvu moglo djelovati kao imitacija, no organizatori najavljuju posebnu dozu originalnosti.

I 'nazi' ima svoje mjesto

Projektant Gero Gander i njegov tim koji stoji iza ovog projekta žele prikazati sve dijelove njemačke filmske povijesti, sve uspone i padove, što znači da će i detalji s predznakom Nazi imati svoj udio u projektu. Pod nacističkom vladavinom mnogi umjetnici su bili prisiljeni proizvoditi materijal u svrhu nacističke propagande.

>>Shrek dobio zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih

>>Elaine iz Seinfelda na Walk of Fame ploči krivo napisali ime

Marlene prva dobila zvijezdu

Prema ideji čelnika Berlina 'Bulevar zvijezda bi trebalo biti mjesto uvažavanja, gdje će svake godine nove zvijezde podsjetiti na protagoniste njemačkih proizvoda'. Od Hansa Albersa do Fatih Akin, Fritza Langa do Marlene Dietrich i Sente Berger do Iris Berben, bit će postavljena sva velika imena. Ovaj ambiciozni projekt koji sponzoriraju privatnici i berlinski Senat.

Na predstavljanju projekta 12. veljače ove godine bilo je najavljeno da će njemačka glumačka ikona Marlene Dietrich biti prva osoba kojoj će na Bulevaru slavnih biti postavljena zvijezda. Njezinu zvijezdu su otkrili gradonačelnik Berlina Klaus Wowereit i direktor Berlinalea Dieter Kosslick.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju