Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nives nije dobila Kiklopa, a predstavnici Sajma knjiga se tresu zbog povrijeđenog ugleda i časti.


Nives Zeljković/Celzijus/Drpić prije godinu dana nije dobila nagradu Kiklop koju dodjeljuje Sajam knjige u Puli za najprodavaniju i najčitaniju knjigu u godini, pa je njezina 'Gola istina' zajedno s urednikom i nakladnikom ostala uskraćena za kipić na polici. sada su napokon dočekali dan D - prvo ročište koje je, vjeruju tužitelji, urodilo plodom.

Vezani članci Slika nije dostupna Potvrđeno: Nives Celzijus je trudna! Slika nije dostupna Nives Celzijus: Moja je knjiga apsolutni ljetni hit

'Mi vjerujemo u pobjednu jer su istina i činjenice na našoj strani', rekao je Vedran Strukar, novinar Nove TV i urednik knjige 'Gola istina'. Na sudu je, osim Nives i Vedrana na strani tužitelja, bila prisutna i direktorica izdavačke kuće koja je izdala knjigu 'Gola istina' Sanja Bjedov te njihov odvjetnik Srđan Simić.

Je li najprodavanija, najčitanije ili oboje?

Prije nego prenesemo izjavu Srđana Simića, podsjetimo na kontroverze u slučaju Zeljković - Sajam knjiga u Puli. Predstavnici Sajma knjige naime tvrde da Nezavisna agencija PULS nije dobro obavila ispitivanje tržišta i javnog mijenja po pitanju sporne knjige. Kažu kako u istraživanju nisu obuhvatili knjižnice i čitaonice, zbog čega se ne može utvrditi je li knjiga najprodavanija ili najčitanija, a da bi konkurirala za 'Hit godine' knjiga mora zadovoljiti obje kategorije. Magdalena Vodopija, direktorica Sajma knjige, rekla je da drugo istraživanje agencije PULS nije sprovedeno do kraja, jer su ih Nives Zeljković i njezini partneri omeli u radu.

U najgorem slučaju, sporno je vrijeme u kojemu agencija PULS nije obavila drugo istraživanje, dakle dvije godine koliko je prošlo od izdanja knjige. Prema nekim izvorima, navodno je napravljeno drugo istraživanje, ali se s time nije išlo u medije. Osim toga, javno obećanje nagrade ne možete opozvati, ono vas vezuje i dužni ste nagradu dodijeliti.

>>Nives Celzijus po pravdu došla u dekolteu

'Ovo je bilo prvo ročište na kojemu smo na sudu nešto i napravili. Dugo je trajalo, čak tri sata, jer je sutkinja išla u najmanje detalje. Drugo ročište je odgođeno za 22. listopada, a tada ćemo saslušati gospodina Strukara, gospođu Magdalenu Vodopiju i gospodina Srđana Dumičića iz agencije PULS, a onda ćemo vidjeti što dalje u konkretnom predmetu', rekao je odvjetnik Srđan Simić.

A taj 22. listopad će biti posebno dražesan, jer je to dan uoči vjenčanja bivšeg Mistera Hrvatske Dine Bubičića i njegove nadasve ljupke Ivane Paris. Vjenčanju će, pogađate, prisustvovati i Nives Zeljković i Vedran Strukar. 'Nakon ročišta slavlje na Bubijevoj svadbi uz tango i valcer', najavio je Strukar.

Sajam knjige tuži Nives

Nives Zeljković i nakladnik Premier media od Nezavisne agencije PULS i sajma knjige u Puli traže ukupno 550 tisuća kuna odštete, od čega 200 tisuća kuna traži Nives, a 350 tisuća Premier media. Ukoliko se utvrdi da je Nives dobitnica Kiklopa tražit će da joj se ta nagrada napokon i uruči te da se informacija objavi u medijima o trošku tuženika. Međutim, nije Nives jedina koja u ovoj priči nekoga tuži, naime, Sajam knjige u Puli tuži Nives Zeljković zbog povrede časti u ugleda, te od nje traže 200 tisuća kuna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju