Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najtata je tata Sobota! Na blagdan Svetog Stjepana u superfinalu obiteljskog showa 'Moj tata je bolji od tvog tate' pobjedio je Dragutin Sobota. Hrvatska je dobila najboljeg tatu u zemlji, a najponosnija je svakako bila njegova kći, desetogodišnjakinja Barbara koja ga je vjerno pratila od prve emisije zabavnog showa.


Tata Robert Šteker i kći Monika, te Predrag Krmek i kći Gabi hrabro su se borili do samog kraja, no upravo je Dragutin Sobota na kraju proglašen pobjednikom te sa svojom obitelji dobio priliku vratiti se kući u novom automobilu, Volkswagenu Touranu.

Vezani članci Nesreća Za dlaku izbjegli tragediju! Tata u zadnji čas spasio dijete od pomahnitalog vozača Pravopis KVIZ koji će otkriti koliko stvarno poznajete hrvatski jezik: Razlika između ije i je mnogima zadaje glavobolje

Zagrepčanin Dragutin Sobota po struci je elektroinstalater, a s kćeri Barbarom nastupio je u prvoj emisiji obiteljskog showa 'Moj tata je bolji od tvog tate'. Na početku ovaj tata i nije bio favorit, imao je najlošiji rezultat u igri snage, pa je morao birati protivnika za poligon. Zadatak na poligonu je bio pripremiti dijete za školu, a u spremanju užine, školske torbe i popravljanja bicikla na kraju je bio bolji i izbjegao 15 kaznenih sekunda u idućem izazovu, gdje je imao drugi najbolji rezultat. U trećoj igri je bio najbolji. Prvi je dao tri točna odgovora i osigurao prolaz u sljedeću igru u kojoj mu je pobjedu donijelo brže ispijanje odvratnih tekućina.

U malom finalu se Dragutin bolje iskazao. Iako je u prvoj igri, igri brzine, dijelio prvo mjesto, tata s najlošijim rezultatom ga je odabrao za protivnika na poligonu, pa je ponovno morao dokazati svoju snalažljivost kako bi izbjegao kaznene sekunde. Ovaj put zadatak je bio pripremiti dijete za odlazak na rođendansku zabavu. Bio je bolji i izbjegao kaznene sekunde koje su suparničkog tatu koštale ispadanja u sljedećoj igri. Kako je sam rekao, malo je vježbao da popravi formu, pa je ovaj put bio najjači tata. Bolji je bio i u pretposljednjoj igri 'Tatomlat', gdje mu je spretnije izbjegavanje velikih čekića donijelo pobjedu i priliku za osvajanje maksimalnih 50 000. Ipak, pogrešno je odgovorio na dva pitanja i na kraju osvojio 30 000 kuna.

U superfinalu Dragutin se morao suočiti s još jačim protivnicima, također pobjednicima malih finala Robertom Štekerom i Predragom Krmekom. U napetim igrama tata Sobota je pokazao najbolje rezultate, a njegova kći prva je djevojčica u Hrvatskoj koja je s ponosom dobila priliku uzviknuti: Moj tata je bolji od tvog tate!