Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jerry Bruckheimer na svaki Obamin skok udara novim filmom ili serijom.


Jerry Bruckheimer, najmoćniji producent današnjice, 41 put nominiran za Oscara, a sam kipić dobio šest puta, zaradio je 12 milijardi dolara u svojoj producentskoj karijeri, drži se samozatajno i ne voli preveliku pažnju. Sluša klasičnu glazbu, vozi srebrni Ferrari, jako je sramežljiv i jednoglasno prozvan holivudskim kraljem Midom - dakle, sve što dotakne pretvori u zlato.

Vezani članci Slika nije dostupna 'SAD je spreman provesti vojne opcije u Siriji' Slika nije dostupna Omaklo se prvoj dami: 'Teško je biti samohrana majka'

Čak mu niti domoljublje nitko ne može osporiti. Republikanac u krvi, nikada nije krio simpatije prema Georgeu Bushu. s druge strane, na piku mu je upravo aktualni američki predsjednik Barack Obama. U vrijeme dok su mnogi glumci i režiseri upinjali snage i davali novac koji je putem prodanih mjesta u gledalištima kina trebao pomoći Obami da osvoji predsjedničku funkciju, Bruckheimer se okrenuo republikancima. Obama ga, kaže, nimalo ne fascinira i svaku njegovu inicijativu prati novim patriotskim filmom; znanstvena reforma - nova medicinska CSI serija 'Miami Medical'; povlačenje iz Iraka, novi ratni film koji uskoro počinje snimati itd.

Ne voli Obamu jer 'odudara od herojskih tipova'

Jerry Bruckheimer je omiljeni republikanski holivudski jastreb, financijaš američkih konzervativaca i njihova posljednjeg predsjedničkog kandidata Johna McCaina, kojega je otvoreno podržao i financijski pomagao. 'Ja radim akcijske filmove. To su filmovi s dobrim i lošim momcima i slatkim ženama koje ih čekaju', rekao je Jerry koji nema političkih ambicija, ali ne bježi od toga da jasno svima da do znanja za koga je na izborima glasao. Jedno je vrijeme davao manje donacije demokratima, ali je kasnije odustao i potpuno se posvetio republikancima. Predsjednika Obamu, kojemu je popularnost na najnižim granama otkada je preuzeo vlast, pretjerano ne voli je 'odudara od herojskih tipova' o kojim Jerry voli snimati filmove, a i nije bio njegov prvi izbor.

>> Anketa: Europljani još uvijek vole Obamu

'Volim priče o trijumfu, jer one odgovaraju mojoj osobnoj životnoj priči. Motivira me strah od neuspjeha. Svakog dana se budim u strahu i ne želim da mi se to ikada dogodi', kaže Bruckheimer. Njegove političke preference radikalno su suprotne od političkih stavova njegovih roditelja, židovskih imigranata iz Njemačke koji su na vrijeme, potkraj 20-ih godina prošlog stoljeća, pobjegli u SAD i nastanili se u Detroitu, gdje su bili siromašni i demokratski orijentirani. Jerry se zaposlio u marketinškoj industriji, zatim se preselio u New York gdje je radio za Pepsi.

Filmovima obilježili cijelu jednu generaciju

Od tamo su ga poslovni kontakti vodili prema filmu, a prekretnicu u životu doživio je poznanstvom s Donom Simpsonom. Taj je, pak, do smrti ostao Jerryjeva protuteža. U tandemu su osvojili filmsku industriju i Paramount Pictures. 80-ih godina su isproducirali filmove koji su obilježili cijelu jednu generaciju: 'Top Gun', 'Flashdance' ili 'Policajac s Beverly Hillsa'. Neke od svojih najboljih filmova je napravio tek kasnije. Porazom smatra izvrsne kritike i prazno gledalište, a uspjehom punu kino dvoranu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju