Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema Lonely Planetu Beograd je zaslužio biti na prvom mjestu jer ima najbolju ponudu noćnog života i zabave, kafiće, restorane i uslugu.


Najpoznatiji svjetski turistički vodič Lonely Planet objavio je popis najboljih svjetskih gradova po raznovrsnosti i ponudi 'noćnog života i zabave' te na prvo mjesto uvrstio Beograd, glavni grad Srbije.

Vezani članci Šareni kišobrani (Foto: Dnevnik.hr) Objavljena je lista najsretnijih zemalja svijeta. Ispred Hrvatske su i Slovenija, Srbija, Kosovo... Red za testiranje na koronavirus u Sloveniji Ali samo eksperimentalno: Susjedi oprezno popuštaju mjere, otvorili terase kafića na tjedan dana

Tako je grad koji broji dva i pol milijuna stanovnika (i kojeg vole nazivati balkanskim New Yorkom, op.a) stavljen na čelno mjesto zavidne ljestvice a da je to zaslužio dovoljno govori broj restorana, splavova na Dunavu i Savi, kafića, noćnih klubova, izložbi i sl. Kako piše Lonely Planet, sve ponuđeno upotpunjeno je i duhom tamošnjeg stanovništva.

Drugi Montreal,  treći Buneos Aires

Na drugom mjestu našao se kanadski Montreal koji je sve popularniji među stranim turistima zbog 'radosti življenja' čemu najviše pridonosi studentska populacija te boemsko ozračje u starima gradskim četvrtima kao i šarolika kulturno-zabavna ponuda za noćne provode.

>> Underworld u Beogradu: Spektakl svinjskoj gripi u inat

Brončanu medalju odnio je Buenos Aires i to zbog jedinstvene mješavine europske i južnoameričke kulture te 'urođenoj strasti za ples'. Turisti se argentinskom gradu najčešće vraćaju zbog ponude noćnog života koja obuhvaća od jazz klubova do tango/salsa mjesta. Na popisu deset najboljih gradova za partijanje po izboru Lonely Planeta uvršteni su još Dubai, Solun, La Paz, Cape Town, Baku, Auckland i Tel Aviv.

A gdje je Zagreb?