Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glumici Keira Knightley i Jude Law nominirani su za nagradu Laurence Olivier koja se dodjeljuje za izvrsnost u kazališnoj umjetnosti.


Nagrada Laurence Olivier naziv je dobila po britanskom glumcu Olivieru, dodjeljuje se jednom godišnje i to uglavnom za predstave londonskog West End kazališta. U svijetu ta je nagrada prepoznata kao najprestižnija nagrada britanskog kazališta te se smatra ekvivalentom nagradi BAFTA u televizijskoj i filmskoj industriji te nagradi Tony koju dodjeljuje Broadway.

Keirin debi na West Endu

Vezani članci Slika nije dostupna Turisti mogu pratiti mjuzikl na materinjem jeziku Slika nije dostupna Keira Knightley osamljena filmska zvijezda

24-godišnja glumica Keira Knightley nominirana je za sporednu ulogu u predstavi 'Mizantrop' koja je njezina debitantska uloga na West Endu. Osim nje nominirani su još i Jude Law, Rachel Weisz, James Earl Jones i mnogi drugi. Jude Law je nominiran za ulogu u 'Hamletu', Jones za 'Mačka na vrućem limenom krovu', James McAvoy za ulogu u 'Tri dana kiše', Mark Rylance za ulogu u 'Jeruzalemu', Ken Stott za ulogu u predstavi 'Pogled s mosta' i Samuel West za ulogu u 'Enronu'.

Među vrhunskim glumcima našla se i Spice Girls pjevačica Melanie Chisholm, poznatija pod nadimkom Mel C, koja je nominirana za najbolju glumicu u mjuziklu 'Braća po krvi'. A tu je i mnogima omiljeni glumac i komičar Rowan Atkinson koji je nominiran za nešto ozbiljniju ulogu od Mr. Beana, Fagina u predstavi 'Oliver'.

Dodjela 31. ožujka u Londonu

Ples-i-pjev drama 'Spring Awakening', kako su je nazvali, nominirana je u sedam kategorija uključujući i za najbolji mjuzikl. Po šest nominacija imaju predstava 'Enron' redateljice Lucy Prebble i drama 'Jeruzalem' Jeza Butterwortha. 'Enron' će se od travnja ove godine prikazivati na Broadwayu. Svečana ceremonija dodjele nagrada održat će se u Londonu 31. ožujka ove godine.

>> Keira Knightley dolazi u Zagreb i Opatiju?

>> FOTO: 16 najljepših glumica spojene u savršenu ženu!