Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Keira Knightley pokrenula je pravni postupak protiv britanskog novinskog izdavača čiji je list objavio članak prema kojemu glumica laže kada kaže da ne pati od poremećaja u prehrani.


Naime, Daily Mail je objavio fotografiju dvadesetjednogodišnje glumice u kupaćem kostimu na plaži, uz komentar o njezinoj težini.

Vezani članci Slika nije dostupna Keira Knightley i Jude Law nominirani za kazališnu nagradu Slika nije dostupna Keira Knightley osamljena filmska zvijezda

Fotografija glumice našla se pokraj članka o devetnaestogodišnjoj Sophie Mazurek. 

Riječ je o Britanki koja je prošli mjesec umrla od anoreksije, a čija majka Knightleyevu smatra odgovornom za kćerinu smrt.

Knightley tvrdi da članak implicira kako ona nije govorila istinu kad je u jednom intervjuu iz srpnja prošle godine novinaru odgovorila kako sigurno nema nikakvih problema s poremećajem u prehrani.

U priopćenju što ga je glumica objavila preko svojih odvjetnika stoji kako namjerava tužiti list fotografijom i komentarom.

Glumica tvrdi da list sugerira kako upravo nju treba okriviti za tragičnu smrt tinejdžerice, kojoj je, navodno poslužila kao loš primjer.