Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veliki pobjednik Oscara - film 'Milijunaš s ulice' i dalje podiže prašinu. Nakon brojnih kritika koje su došle iz Indije, zemlje gdje je sniman film, sada se optužuje producente da su iskoristili djecu koja glume. No djeci su uloge ipak jedinstvena životna prilika za bolji život. Veliki doživljaj bio im je i sam odlazak u blještavi Hollywood.


Mali proračun, nepoznati glumci, vrlo optimistična socijalna priča - bio je pravi recept za čak 8 Oscara koliko je pokupio film 'Milijunaš s ulice'. Iako su slavili Oscare, iz Indije na račun filma kritika kako su djeca - glumci iz sirotinjskih četvrti - iskorištena i mizerno plaćena. Djeca su pak bila oduševljena i samim izletom u Hollywood na dojelu Oscara.

Vezani članci Saniranje ceste Sramota u metropoli! Neki Zagrepčani i danas žive kao u 19. stoljeću: "Mi smo njima zapravo krava muzara" Ilustracija KVIZ: Ovo su neka od najtežih pitanja iz ''Milijunaša'', možete li točno odgovoriti na svih 13?

Bio sam vrlo uzbuđen na crvenom tepihu, no polagano sam se uklopio. U jednom trenutku nisam se mogao ni pomaknuti. Moji organi nisu slušali i rasplakao sam se, a ne plačem često, izjavio je maleni glumac Ashutosh Lobo Gajiwala.

Njegov kolega Tanay Chheda rekao je: 'Silazili smo s pozornice i tamo su bili Brad i Angelina, rekli su mi - sjajan je film. Ne mogu vam opisati, oboje su bili tamo, sjajan je osjećaj

Za redatelja i producente filma niski honorari nisu znak iskorištavanja siromašne djece. Uloge u filmu su im karta za bolji život. Osnovana je i fondacija koja financira njihovo školovanje i troškove. Ako nastave školu do punoljetnosti, dobit će još jedan značajan iznos.

Djeci i njihovim obiteljima i ovo je jackpot života jer u zemlji gdje 80 posto stanovništva zarađuje manje od 2,5 dolara na dan, a 40 posto djece je pothranjeno nije se lako izboriti za život. Vjerujemo kako će se producenti filma koji su samo do sada zaradio 160 milijuna dolara, ovim malim glumcima ipak osigurati budućnost.